Top
  >  Relatie   >  Hoe kom je uit een midlove crisis?


Jullie zijn al jaren samen en misschien al getrouwd. Vroeger konden jullie niet van elkaar afblijven, maar nu is die vurige passie verdwenen. Nog erger, jullie leven als broer en zus. Een grote kans dat jullie vastzitten in de zogenaamde midlove crisis.

Jullie leven langs elkaar heen en je denkt dagelijks ‘is dit het nou nou?’ De vlinders zijn allang verdwenen, het vuur is gedoofd en jullie hebben dagelijks discussies en relatieprobleempjes. Geen paniek! Een midlove crisis komt in de beste relaties voor en dit probleem is te overwinnen. Met deze tips zijn jullie binnen een aantal stappen weer een verliefd stel!

Verliefdheid vs. liefde

Realiseer je eerst dat liefde vele malen belangrijker is dan verliefdheid. Je kunt op veel mannen verliefd worden vanwege hun uiterlijk, humor of charmes. Verliefdheid is namelijk een impulsieve emotie die niet altijd even realistisch is. Echte liefde is heel anders en specialer. Dit is een doordachte keuze die goed voelt en gebaseerd is op veel meer aspecten. Echte liefde is daarnaast ook niet makkelijk te vinden. Met veel mannen, waar je verliefd op zou kunnen worden, kun je geen serieuze relatie beginnen. Kortom, liefde is meer waard dan verliefdheid.

Hou het spannend

Omdat jullie misschien al kinderen hebben, betekent het niet dat jullie je moeten gedragen als een bejaard stel. Verras je partner weer eens met een sexy lingerie setje, trakteer hem op een uitgebreide massage en stuur hem soms een spannend sms’je. Geef je seksleven een boots en zoek weer wat spanning op. Dit zal jullie relatiesleur zeker een stukje verbreken!

Tijd voor elkaar

Jullie hebben het beide druk met jullie werk, de kinderen en het huishouden. Dit is echter geen reden om geen tijd meer aan elkaar te besteden. Neem elkaar eens per maand mee op date. Breng de kinderen naar de oppas, kleed je leuk aan en ga heel de avond samen genieten van een diner, film of iets anders leuks. Nog beter, boek samen een romantische stedentrip naar Parijs of ga een weekje naar de zon. Dit zal jullie relatie zeker goed doen!

Ontsnap aan dagelijkse sleur

Doe eens samen iets impulsiefs om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen. Spijbel samen een dagje van werk en ga heel de dag relaxen, ga onverwachts uit eten in een ultra chique restaurant, pak de auto en rij naar een onbekende plek of boek spontaan eens een weekendje weg.

Laat de liefde blijken

Het is belangrijk dat je jouw partner het gevoel geeft dat je echt van hem houdt. Geef hem een kus voordat je gaat slapen, zeg dat je van hem houdt, verras je partner met een lief cadeautje, sla een arm om hem heen en stuur hem soms een lief berichtje. Het zijn kleine handelingen die weinig moeite kosten, maar een groot effect hebben.