Top
  >  Relatie   >  Hoe overleef je kerst als koppel?


De feestdagen zijn voor velen de leukste, maar misschien ook wel de stressvolste tijd van het jaar. Hierdoor is de kans groot, dat er tussen jou en je partner irritaties ontstaan. Om dit te voorkomen vind je hieronder tips over hoe je de kerst overleeft als koppel.

Het kan best moeilijk zijn om niet uit je vel te springen gedurende de feestdagen. Velen reageren dan ook de irritaties, die tijdens deze dagen kunnen ontstaan, af op hun partner. Hierdoor kunnen akelige ruzies ontstaan, iets wat met de zogeheten gezelligste tijd van het jaar natuurlijk niet de bedoeling is. Kortom, wil jij de kerst als een koppel overleven, dan is het misschien niet gek om eens te kijken naar de volgende tips.

Maak plannen

Door van te voren plannen te maken, kun je heel wat stress voorkomen. Bedenk waar jullie heen gaan, welke voorbereidingen er getroffen moeten worden en noem het maar op. Op deze manier kan alles soepel verlopen en hoeven jullie elkaar niet in de haren te vliegen vanwege iets wat van te voren niet duidelijk is afgesproken.

Communiceer over verwachtingen

Goed communiceren is misschien wel de sleutel tot een stressvrije kerst zonder ruzies tussen jou en je partner. Heb jij bepaalde verwachtingen van je man tijdens de feestdagen, praat hier dan over en maak hem duidelijk dat je bijvoorbeeld zijn hulp in de keuken goed kunt gebruiken. Zo kun je voorkomen dat er onnodige irritaties ontstaan, puur omdat hij niet doet wat jij eigenlijk van hem verwacht.

Praat over stress

Om begrip te tonen voor het feit dat jij misschien wel erg gestrest bent met de feestdagen en daardoor gemakkelijk geïrriteerd raakt, kun je hier het beste met jouw partner over praten. Op deze manier kan hij hier rekening mee houden en kan hij begrijpen waarom je gedurende die dagen misschien niet altijd de even ontspannen en lieve vrouw bent die hij gewend is.

Sta boven familiedrama

Hoewel de feestdagen over het algemeen een gezellige bedoeling zijn, staan ze tegelijkertijd bekend als een tijd waarin misschien wel de meeste familiedrama’s ontstaan. Om dit te voorkomen, kun je het beste boven die vervelende opmerkingen van je schoonmoeder of de irritante gewoontes van je zwager staan. Het zou namelijk zonde zijn, als hierdoor een ruzie ontstaat tussen jou en je man. Onthoud daarbij ook dat je niet de enige bent die stress ervaart zo rond de kerst en dat geduld rond deze tijd van het jaar daarom een extra schone zaak is.

Probeer niet te barsten

Het is begrijpelijk dat je zo vlak voor de kerst misschien gestrest bent en snel geïrriteerd raakt. Toch is het erg belangrijk om je in te houden en niet door alle frustraties in woede uit te barstten. Dit is namelijk een van de bekendste veroorzakers van ruzies tijdens de feestdagen. Voel je toch een woedebui aankomen, ga dan even naar een ruimte waar je alleen kunt zijn en geef jezelf de kans om af te koelen. Zo kun je heel wat narigheid voorkomen en dat is niet alleen beter voor jou, maar ook voor de ander.

Wees niet te competitief

Tijdens de feestdagen worden er vaak spellen gespeeld met de familie. Wanneer je erg competitief bent ingesteld, kan dit echter nog wel eens voor problemen zorgen. Probeer daarom een spel uit te kiezen, waarbij het niet teveel draait om winnen. Het zou namelijk vervelend zijn om ruzie met je partner te krijgen, puur omdat hij je met een spelletje verslagen heeft. Ofwel, onthoud dat de spellen worden gespeeld voor de gezelligheid en niet om jezelf te bewijzen.

Tref voorbereidingen

In een eerder artikel las je dat veel vrouwen een weekendje weg eigenlijk een vreselijke verrassing vinden, mede omdat ze dan niet genoeg tijd hebben om te pakken. Toch is dit iets dat vaak cadeau wordt gedaan en zeker met de feestdagen. Kortom, hebben jij en je man plannen of denk je dat hij jou een leuk uitje cadeau gaat doen, tref dan ruim van te voren voorbereidingen op het gebied van inpakken en dergelijke. Op deze manier hoef je niet voor onplezierige verrassingen komen te staan en kunnen jij en je partner gewoon genieten van dat goedbedoelde romantische weekend.

post a comment