Top
  >  Relatie   >  Hoog testosterongehalte bij vrouwen leidt tot soloseks


Eerder werd gedacht een testosterongehalte gelijk stond aan zin in seks, maar recent onderzoek toont aan dat dit niet helemaal waar is. Vrouwen met een hoog testosterongehalte hebben geen zin in seks met hun partner, maar in soloseks.

De Universiteit van Michigan heeft onderzoek gedaan naar het testosterongehalte van mannen en vrouwen. “Onderzoek naar seks focust zich al veel te lang vooral op disfunctioneren en behandeling met geneesmiddelen, in plaats van op gevoelens, plezier, relaties en stress,” vertelt onderzoeker Sara van Anders van de University of Michigan. 105 mannen en 91 vrouwen hebben meegedaan aan de studie. De mensen moesten een vragenlijst over hun seksleven, stressniveau, zelfbeeld, relatie en humeur invullen. Tevens werden hun hormonen gemeten door middel van hun speeksel. De antwoorden werden vergeleken met hun libido.

Hieruit bleek dat vrouwen met een hoog testosterongehalte vaker doen aan soloseks, meldt Medical Daily. Vrouwen die zin hadden om te masturberen, hadden een hoger libido dan vrouwen die hier geen zin in hadden. Een ander opvallend resultaat is dat mannen met veel testosteron, helemaal niet meer aan seks denken dan normaal.

Stress

Een hoog libido wordt vaak veroorzaakt door stress. Wanneer iemand gespannen is, wordt de adrenalineklier actiever dan normaal. Wanneer deze actief is, komen er ook meer hormonen vrij waardoor het testosterongehalte verhoogd wordt.