Top
  >  Relatie   >  Het huwelijk maakt mannen dik

Het huwelijk maakt mannen dik
Er wordt altijd beweerd dat de liefde van de man door de maag gaat en voor deze uitspraak is nu zelfs wetenschappelijk bewijs. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het huwelijk mannen dik maakt.

Uit een studie van de Leeds Metropolitan University is naar voren gekomen dat getrouwde mannen dikker zijn dan single heren. Zodra ze een ring om hun vinger hebben, gaan ze anders eten. Zo verwennen gehuwde mannen zichzelf vaker met taart, chocolade, koekjes en cupcakes en zouden ze ook beduidend meer wijn gaan drinken.

Redenen waarom getrouwde mannen dikker zijn

De onderzoekers weten niet precies hoe het komt dat mannen na hun huwelijksdag hun eet- en drinkgewoonten veranderen. Een mogelijkheid is dat ze wat makkelijker worden omdat ze niet meer in vorm hoeven te blijven om het hart van hun vrouw te veroveren. Een andere gedachte is dat hun echtgenotes maaltijden bereiden met veel calorieën.

Ook zou het zo kunnen zijn dat er meer lekkere dingen in huis zijn omdat hun vrouw daar dol op is. Als laatste theorie suggereren de wetenschappers zelfs dat sommige echtgenotes hun partner met opzet dik maken, zodat hij minder aantrekkelijk is voor andere dames.

Overigens is er ook goed nieuws voor getrouwde mannen. Ze eten gemiddeld meer volkorenbrood, yoghurt en fruit dan vrijgezellen. Daarnaast eten ze ook veel minder fastfood.