Top
  >  Relatie   >  Het formaat van de ideale penis is kleiner dan je denkt

Stel samen
Wat is de grootte van de perfecte penis? Op die vraag hebben wetenschappers het juiste antwoord gevonden. Wat blijkt? Het formaat van de ideale penis is kleiner dan de meeste vrouwen denken.

Onderzoekers aan de universiteit van Californië hebben zich gebogen over de vraag hoe belangrijk de grootte van een penis is voor ons vrouwen. Hiervoor liet het team 33 verschillende 3D penissen in erectie toestand printen. De modellen werden voorgelegd aan vrouwen met daarbij de vraag wat de ideale penis zou zijn. Daarnaast werd er ook gevraagd welk formaat ze liever hebben bij zowel een one night stand als bij een vaste relatie.

Uit de resultaten bleek dat de lengte en omtrek van het mannelijk lid vooral belangrijk zijn bij een one night stand. De vrouwen lieten in die situatie hun oog vallen op een lengte van 16,3 centimeter en een omtrek van 12,7 centimeter. In een vaste relatie liggen de zaken echter anders en is het formaat minder belangrijk. De perfecte lengte is dan 16 centimeter en de omtrek 12,2 centimeter.

Seks is beter in een vaste relatie

Waarom een ideale penis kleiner is in een vaste relatie komt volgens de wetenschappers door de emotionele connectie. Vrouwen zouden bij een one night stand voor een groter geslachtsdeel kiezen omdat het fysieke aspect het gebrek aan emotionele verbondenheid moet compenseren. In een vaste relatie hebben dames doorgaans betere seks en meer orgasmes dan vrouwen die losse seksuele contacten hebben.

Foto: J.K. Califf