Top
  >  Familie   >  4-jarig kind dagen alleen met dode moeder

Kind dagen alleen met dode moeder
In de Verenigde Staten is een 4-jarig kind dagen alleen geweest met zijn dode moeder. Het jongetje heeft waarschijnlijk zo’n 5 dagen opgesloten gezeten in het huis waar hij woonde.

Dinsdag heeft de politie in New Jersey een 4-jarig jongetje bevrijd dat dagenlang opgesloten zat met zijn dode moeder, de 38-jarige Kiana Workman. De onderhoudsdienst van het complex waar de vrouw en het jongetje woonden had door dat er iets niet klopte en alarmeerde de politie. Toen agenten de flat openbraken vonden ze de dode vrouw en haar naakte zoontje.

Agent Joseph Sauer heeft aan The Associated Press laten weten dat het jongetje heel mager was toen ze hem ontdekten. Het mannetje woog nog geen 12 kilo, terwijl iemand van zijn leeftijd tussen de 17 en 20 kilo hoort te wegen. De afgelopen dagen had het kind zichzelf in leven gehouden door uit een zak suiker te eten, omdat hij niet sterk genoeg was om de koelkastdeur te open.

In leven door zak suiker

Het kind kon de politie niet vetrellen hoelang hij met zijn dode moeder heeft geleefd. Wel heeft hij geprobeerd haar weer tot leven te weken door haar in te smeren met lotion. De politie heeft het vermoeden dat het jongetje ongeveer 5 dagen in deze nare situatie heeft gezeten.

Nadat het kind was ontdekt, is hij overgebracht naar een ziekenhuis, wegens ondervoeding en uitdroging. Hij is gister alweer ontslagen uit het ziekenhuis en is inmiddels onderbracht bij familie.