Top
  >  Eten & Drinken   >  Kookworkshop met de kinderen


Om je kinderen wat zelfstandigheid te leren, is het misschien een leuk idee om een kookworkshop met ze te volgen. Zo leren ze maaltijden te bereiden, waardoor ze jou een handje kunnen helpen in de keuken en weten ze zich te redden als ze later op zichzelf wonen.

Als je samen met je kind(eren) wilt gaan koken, zou je bijvoorbeeld een kookworkshop kunnen volgen. Je kunt uit meerdere workshops kiezen, zoals voor het maken van bonbons, pizza’s, tapas, desserts of een compleet menu. Meestal mag je ook naderhand de kookcreaties opeten.

Wat voor kookworkshop je kunt volgen is afhankelijk van de leeftijd van het kind. Met kinderen vanaf zeven jaar zou je bijvoorbeeld een workshop kunnen volgen waarbij jullie allerlei cakejes, koekjes of bonbons leren maken. Voor een echte kookworkshop kunnen kinderen vanaf de leeftijd van acht jaar participeren, waarbij voor tienjarigen zelfs een workshops worden aangeboden voor het maken van een compleet menu.

Op meerdere plaatsen in Nederland worden kookworkshops aangeboden, die je samen met je kinderen kan volgen. Deze worden zowel door de week als in het weekend gegeven.