Top
  >  Relatie   >  Koppels zijn dagelijks 75 minuten samen


 Het is gebleken dat Britse koppels maar 75 minuten per dag met elkaar doorbrengen. Tegenwoordig heeft iedereen het zo druk met het werk en het huishouden, dat er gewoon geen tijd meer overblijft om samen dingen te doen.

Er is onderzoek in Engeland gedaan door een drankfabrikant, om erachter te komen hoeveel tijd koppels voor elkaar hebben. De 1500 deelnemers bleken per dag maar 75 minuten samen te zijn en die tijd ging pas in vanaf 20.44 uur. Want daarvoor moesten er nog allerlei klusjes in het huishouden gedaan worden en als dat gedaan was, duurde het nog 39 minuten voordat de koppels echt konden ontspannen.

Een ander resultaat dat uit het onderzoek naar voren kwam, is dat het merendeel van de vrouwen verantwoordelijk is voor dingen als koken, de afwas en de kinderen. En één derde van de deelnemende koppels zegt zelfs meer tijd door te brengen met collega’s van het werk, dan met hun partner.

De reden voor het hebben van weinig tijd voor elkaar, komt over het algemeen door vermoeidheid. Na een drukke dag op het werk, moet er thuis nog van alles gedaan worden en daarna wil men het liefst niets doen. De meeste koppels, waarvan voornamelijk de vrouwen, willen dan ook het liefst lekker op de bank hangen voor de televisie, ontspannen in een warm bad, even op het internet kijken om dan uiteindelijk heerlijk te gaan slapen.