Top
  >  Eten & Drinken   >  5 lekkere en verantwoorde toetjes voor je kinderen

verantwoorde toetjes voor je kinderen
Nu het weer januari is, ben je bezig met verantwoord eten en wil je die gezonde levensstijl ook overdragen op je kinderen. Ondanks jouw goede voornemens blijven kinderen dol op toetjes. Gelukkig zijn er ook gezondere desserts dan roomijs, cake of chocolademousse die je op tafel kunt zetten. Hieronder staan 5 makkelijke, lekkere en verantwoorde toetjes voor kinderen.

 1. IJs dat geen ijs is

  Met enkel bananen kun je zelf een gezond alternatief van ijs maken. Bananen zitten vol voedingsvezels, vitamines en mineralen, zoals kalium dat de bloeddoorstroming in het lichaam bevordert en bloeddruk verlagend werkt. Voor 4 ijsjes snij je 2 rijpe bananen in dunne plakjes en laat ze minimaal 6 uur in de vriezer. Doe de bevroren plakjes banaan in de keukenmachine totdat er een dik romig mengsel ontstaat. Je kunt het direct eten, maar het is nog lekkerder om het terug te doen in de vriezer zodat het de stevigheid van ijs krijgt.

 2. Vla met extra calcium

  verantwoorde toetjes voor je kinderen 2
  Calcium is belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Dagelijks moeten kleine kinderen zo’n 500 mg calcium binnenkrijgen. Vla is een lekkere manier om dit te realiseren, maar bevat vaak kunstmatige kleur- en smaakstoffen. In de vernieuwde Campina vla zitten geen kunstmatige toevoegingen en het bevat ook meer calcium en proteïne dan een reguliere vergelijkbare vla. Daarnaast is het ook nog eens lekker romig. Natuurlijk kun je kiezen voor een bakje vanille, chocolade, karamel of blanke vla. Het is alleen nog leuker als het in de vorm van Elsa of een bloem is. Je kunt de vla samen met je kinderen versieren en als je van jezelf geen tekenaar bent, kun je hiervoor uitsteekvormpjes gebruiken.

  Je kunt ook leuke creaties maken met vla

  Campina Vla 3

 3. Regenboog fruit kebab

  Fruit zit bomvol met vitaminen en mineralen en helpt het immuunsysteem op peil te houden. Het advies luidt dan ook om 2 stuks fruit per dag eten. Fruit kebab is een eenvoudige en leuke manier om kinderen fruit te laten eten en ze kunnen meehelpen om de stokjes te maken. Voor 7 kebabs heb je 7 satéstokjes nodig en 7 frambozen, 7 aardbeien, 7 partjes mandarijn, 7 blokjes mango, 7 stukjes ananas, 7 partjes kiwi, 7 groene druiven, 7 rode druiven en 14 bosbessen. Uiteraard kun je ook andere soorten fruit gebruiken.

 4. Warme banaan uit de oven

  Veel kinderen zijn dol op banaan en zien het dan ook als een lekkernij. Snij de banaan door de lengte doormidden. Leg het in een op 180 graden voorverwarmde oven voor 10 minuten. Na 10 minuten zet je de oven op de grillstand en grill je ze nog voor 5 minuten. Als je het lekker vindt kun je elke helft besprenkelen met een beetje poedersuiker, maar op zich is het niet nodig. Omdat banaan van zichzelf al heerlijk zoet is.

 5. Yoghurt meloenshake

  Een yoghurt meloenshake is lekker, fris en zorgt voor de nodige calcium. Halveer een galiameloen en verwijder de zaadjes en de schil. Snij het vruchtvlees in stukjes en pureer het met een staafmixer. Doe 200 milliliter volle Campina yoghurt erdoor en mix het geheel goed. Hierna kun je de shake in 4 hoge glazen schenken.

Artikel is mede mogelijk gemaakt door Campina.