Top
  >  Eten & Drinken   >  Let op je lijn met pompoen


Ben je aan het afvallen, maar heb je toch zin om te snacken? Met pompoen kun je lekker eten en toch op je lijn letten.

Met Halloween gaan kinderen langs de deuren voor snoep en wordt er soms uitgebreid gekookt. Vooral recepten met pompoen zijn dan heel populair. Maar als je net aan het afvallen bent, is het moeilijk om van al dat lekkers af te blijven. De meeste gerechten met pompoen kun je echter gerust eten, want pompoen is hartstikke gezond. Het bevat veel vitamines en mineralen, maar weinig calorieën.

Pompoen bevat slechts 26 calorieën per 100 gram en is licht verteerbaar. Als je kunt kiezen uit meerdere pompoengerechten, neem dan het liefst iets met verse pompoen. Hier zitten de meeste vitamines en mineralen in. Je kunt pompoen natuurlijk gewoon zo eten, maar ook pompoensoep is makkelijk te maken en ideaal voor Halloween.

Pompoensoep


Ingrediënten:

1 kilo pompoen
1 wortel
1 of 2 appels
2 uien
1 teen knoflook
1 liter kippen- of groentebouillon
1 eetlepel curry poeder
4 eetlepels magere yoghurt
Peper en zout

Bereidingswijze:

Je begint met het snijden van de pompoen, wortel, appel, uien en knoflook. Fruit daarna de uien en knoflook in een beetje boter. Doe de pompoen, de appel en de wortel in de pan en laat het 5 tot 10 minuten bakken.

Voeg de curry poeder erbij en laat de pan nog even staan. Doe de bouillon in de pan en roer alles goed door. Laat de soep nu 20 minuten op een zacht vuurtje staan. Als je wilt kun je de soep even pureren. Voeg vervolgens peper en zout naar smaak toe en doe de soep in kommen. Door elke kom roer je langzaam een eetlepel yoghurt, zodat het er mooi uitziet als je de soep opdient.