Top
  >  Familie   >  Dit zijn echt leuke uitstapjes die je met je kinderen kunt maken

Uitstapjes met kinderen
Heb je zin om een uitstapje met de kinderen te maken, maar nog geen idee wat jullie gaan doen? Dan vind je hieronder verschillende dagjes uit. Zo hoeven de kinderen zich niet te vervelen en uiteraard is er bij de keuze ook rekening met jou gehouden.

Als je een dagje uit gaat met de kinderen is de auto niet altijd de fijnste optie. File, zenuwachtig kroost op de achterbank dat om de haverklap vraagt ‘zijn we er al?’ en het zoeken naar een parkeerplaats maken het soms een hele opgave. Als jullie gezellig met de trein gaan heb je al die problemen niet.

Voor kinderen is de trein echt geweldig. Want de reis is eigenlijk al een uitje op zich. Verschillende stations zien, de conducteur die je kaart scant en zelf op het knopje mogen drukken om de treindeuren te openen. Uiteraard heeft het ook voor mama en papa allerlei voordelen. In de trein heb je voldoende tijd en ruimte om samen een spelletje te spelen, te kletsen of gewoon naar buiten te kijken.

Kinderen reizen gratis met de trein

Daarnaast maakt het gratis Kids Vrij abonnement het nu nog aantrekkelijker om met je kinderen de trein te nemen. Met dit abonnement reizen kinderen van 4 tot en met 11 jaar met hun eigen OV-chipkaart gratis mee met een volwassene. Kids Vrij kan worden aangevraagd op de website van de NS.

Kortom, er zijn genoeg redenen om er deze zomer met je kids op uit te gaan met de trein. Omdat het nu zo aantrekkelijk is, vind je hieronder verschillende leuke dagjes uit voor de familie. Al deze uitstapjes liggen in de buurt van een station.

 1. Attractieparken

  Jong en oud zijn dol op attractieparken. Niet vreemd, want voor iedereen is er wel wat wils. De Efteling is al jarenlang het populairste attractiepark van Nederland en het is ook nog eens goed te bereiken met het openbaar vervoer. Met de trein ga je naar één van de stations in de buurt, waarna je overstapt op de bus.

 2. Musea

  Als het weer niet mee zit, is een dagje naar het museum ideaal. Er zijn allerlei musea die ook met jongere kinderen erg leuk zijn. In onze hoofdstad vind je bijvoorbeeld het Tropenmuseum, Body Worlds en technologiemuseum Nemo.

 3. Dierentuinen

  Bijna alle kinderen zijn dol op dieren. Lekker naar de apen, leeuwen en andere dieren kijken is niet alleen leuk, maar ook leerzaam. Diergaarde Blijdorp en Dierenpark Emmen zijn aanraders, maar ook Zoo Antwerpen is gemakkelijk te bereiken met de NS.

 4. Strand

  Het strand is ontspannen dagje uit. Kinderen kunnen uren spelen met hun emmertje en schepje en uiteraard mag een ijsje eten ook niet ontbreken. Zandvoort aan Zee is een handige keuze. Het strand ligt slechts 5 minuten lopen van het treinstation, maar ook Hoek van Holland is een optie.

 5. Rondvaart

  Samen met je gezien een rondvaart maken is hartstikke gezellig. Wat dacht je van varen met de Spido langs de Rotterdamse havens, met een waterfiets door Utrecht of met een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten? Na het varen, gaan jullie nog even de stad in om iets lekkers te eten op een leuk terras.

Meer weten over het gratis Kids Vrij abonnement?

Sponsored