Top
  >  Relatie   >  Man bereid vrouw te trouwen zonder liefde


Trouwen is iets wat vaak gebeurd vanuit liefde. Toch is tweederde van de mannen bereid een vrouw te trouwen op wie hij niet verliefd is.

Uit onderzoek van de Amerikaanse datingwebsite Match onder 5.000 mensen is naar voren gekomen dat mannen bereid zijn om een vrouw te trouwen zonder dat hij echte liefde voor haar voelt. Mannen vinden zekerheid, gezelschap en geborgenheid namelijk belangrijker dan ware liefde.

Zo geeft 31 procent van de mannen aan dat hij het zou overwegen om met een vrouw te trouwen die alles bezit wat hij zoekt in een echtgenote, maar waar hij geen liefde voor voelt. Bij de vrouwen is slechts 23 procent bereid dit te overwegen.

Slechte seks

Ook zou 20 procent van de mannen zelfs trouwen met een partner die hij seksueel niet aantrekkelijk vindt. Daarnaast is slechte seks voor 44 procent van de mannen een reden om een relatie te beëindigen, terwijl dit bij vrouwen 50 procent is.

Verder bleek ook uit het onderzoek dat twintigers het meest bereid zijn om water bij de wijn te doen als het gaat om het maken van concessies. Deze bereidheid neemt af als mannen in de 30 zijn, maar neemt weer toe zodra zij 40 jaar worden.