Top
  >  Relatie   >  Man in coma overleeft dankzij echtgenote die weigert stekker eruit te trekken

Man coma overleeft echtgenote
Danielle en Matt Davis waren net getrouwd toen het noodlot toesloeg. Matt kreeg een motorongeluk en belandde in een coma. Zijn vrouw legde het advies van de artsen om de stekker eruit te trekken naast zich neer. En gelijk had ze, want haar vasthoudendheid redde haar man.

Toen Danielle, uit de Amerikaanse staat Georgia, in juli 2011 een onheilspellend telefoontje kreeg waren zij en Matt pas 7 maanden getrouwd. Haar 22-jarige man had met zijn motor een ongeluk gehad. Hij had op verschillende plaatsen botbreuken en zakte in een diepe coma.

Omdat zijn toestand hulpeloos leek, stelden de artsen voor om Matt van de beademing af te halen. Danielle wilde haar echtgenoot meer tijd geven en weigerde dat. “We hadden niet eens de kans gehad om samen een leven op te bouwen. Ik wilde het niet zomaar opgeven”, laat ze weten.

Lange revalidatie

Na 3 maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen, werd Matt naar huis gebracht. Daar werd hij verzorgd door Danielle en haar moeder. Op een dag hoorde ze haar man opeens iets fluisteren. Danielle gaf hem een hoed in zijn hand en vroeg hem om deze op zijn hoofd te zetten. Nadat ze dit een aantal keer had gevraagd, zie Matt: “Ik ben aan het proberen”. Dit waren voor zij vrouw de mooiste woorden die ze ooit had gehoord.

Deze woorden waren het begin van een lange revalidatieweg. Danielle vocht keihard om haar man terug te krijgen in het revalidatiecentrum. Daar leerde hij opnieuw praten en zelfstandig eten en drinken. Ook bleek hij zijn geheugen van de afgelopen 3 jaar kwijt te zijn. Zo wist hij niet meer dat zijn vader was overleden en dat hij getrouwd was met Danielle.

Danielle Matt Davis
Inmiddels gaat het stukken beter met Matt. Om weer helemaal de oude te worden, heeft hij nog veel therapie nodig. Om dat te kunnen bekostigen is Danielle een geldinzamelingsactie begonnen.