Top
  >  Familie   >  Man met 39 vrouwen en 94 kinderen
o


Veel kinderen hebben is leuk en een grote familie is ook erg gezellig, maar een man uit India nam dit wel heel serieus. Hij is met 39 vrouwen, 94 kinderen en 33 kleinkinderen het hoofd van de grootste familie ter wereld.

De Indiase man, Ziona, is 67 jaar en kon blijkbaar niet leven met 1 vrouw. Hij vertelt tegen de Engelse krant The Sun dat hij zichzelf gelukkig prijst met zo een grote familie. Naast al zijn vrouwen, kinderen en kleinkinderen heeft Ziona ook nog eens 14 schoondochters. In totaal bestaat de familie uit 181 leden. En de familie heeft plek voor nog meer leden, 5 van Ziona’s dochters zijn op dit moment zwanger. En om het allemaal nog een beetje opvallender te maken, ze wonen met zijn allen in één huis!

Ziona runt zijn eigen sekte, waarin trouwen met meerdere vrouwen is toegestaan. Omdat het natuurlijk wel wat tijd in beslag neemt voordat je met 39 vrouwen getrouwd bent, gaf Ziona het ja-woord ooit aan tien vrouwen in één jaar. In het huis waar ze met zijn allen wonen, zijn 100 kamers. Dat klinkt veel, maar Ziona is de enige van de familie die zijn eigen slaapkamer heeft met een tweepersoonsbed. Ziona wordt elke dag bijgestaan door 7 of 8 vrouwen, waarvan 1 uitgekozen wordt om de nacht mee door te brengen. Als de vrouwen niet bij Ziona slapen, dan slapen ze samen met de anderen in slaapzalen.

De jongere vrouwen van Ziona slapen op dezelfde verdieping als hem, want die houdt hij graag dicht bij zijn slaapkamer. Zijn oudere vrouwen moeten genoegen nemen met een andere verdieping. Het huis beschikt niet alleen over slaapkamers, maar heeft ook een eigen school, speeltuin, varkensfokkerij, rijstvelden, pluimveebedrijven en een moestuin. Tijdens de maaltijden wordt voedsel uit eigen tuin klaargemaakt door de vrouwen. Zij zijn dan urenlang bezig om eten klaar te maken voor alle 181 leden van de familie.


Per maaltijd worden wel 30 kippen geplukt, om aan genoeg vlees te komen. Maar dat is nog niet alles, elke dag wordt er 100 kilo rijst en 60 kilo aardappelen gekookt. Ook gaat er elke dag 70 kilo vlees en 10 liter melk doorheen.

Ziona’s kinderen vinden het blijkbaar niet vreemd om met zoveel mensen samen te leven. Zijn oudste zoon is 50 jaar en wil graag in zijn vaders voetsporen treden. Hij heeft nog een hele lange weg te gaan, want hij heeft pas 2 vrouwen en 13 kinderen.