Top
  >  Relatie   >  Man redt leven van zijn vrouw door 32 kilo af te vallen en zijn nier te doneren

Man redt leven vrouw af te vallen nier te doneren
PJ Spraggins heeft het leven van zijn vrouw gered. Toen hij hoorde dat zijn Tracy een nieuwe nier nodig had, besloot hij om die aan haar te doneren. Daarvoor moest hij alleen wel eerst 32 kilo afvallen.

De 39-jarige Tracy, uit het Amerikaanse staat Alabama, heeft een chronische ontstekingsziekte waardoor haar nieren niet goed functioneren. Nadat haar 34-jarige zus aan dezelfde ziekte was gestorven, kreeg Tracy te horen dat ook zij zou overlijden. Het enige wat haar kon redden was een donornier, maar daarvoor was wachtlijst maar liefst 7 jaar.

Omdat Tracy geen 7 jaar kon wachten werd onderzocht of haar echtgenoot JP zijn nier kon doneren. Hij bleek een match te zijn, maar er was alleen wel een groot probleem. JP woog 120 kilo en zijn bloeddruk was veel te hoog. De artsen konden hierdoor de operatie niet uitvoeren en raden hem aan om 14 kilo af te vallen.
JP Tracy voor en na
Nadat JP 14 kilo was afgevallen ging hij terug naar het ziekenhuis. Na een onderzoek bleek dat zijn bloeddruk nog te hoog was. Artsen vertelden hem dat hij nog meer gewicht moest verliezen. Uiteindelijk viel JP 32 kilo af en gaven de doktoren groen licht voor de operatie.

Volgens Fox zijn Tracy en JP onlangs geopereerd en alles is goed gegaan. Wel moet het stel nog herstellen van de operatie, maar Tracy heeft zich in tijden niet zo goed gevoeld. JP is dolgelukkig dat hij dit voor zijn vrouw heeft kunnen doen en dat ze samen oud kunnen worden.

Foto’s: Facebook