Top
  >  Relatie   >  Man steekt ex-vriendin neer en pleegt zelfmoord


Een man heeft zondagochtend zijn ex-vriendin in haar woning in Maastricht neergestoken. Na deze daad pleegde het 28-jarige dader zelfmoord.

Zondagochtend vroeg is een man de woning van zijn 26-jarige ex-vriendin binnengedrongen en heeft haar neergestoken. Haar nieuwe vriend, waarmee zij samenwoont, belde de politie. Toen deze eenmaal binnen was om de gewonde vrouw te helpen, pleegde haar ex-vriend zelfmoord door zijn keel door te snijden. De zwaargewonde vrouw werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht en verkeert nu in stabiele toestand.

Volgens het Openbaar Ministerie in Maastricht hebben de dader en het slachtoffer een relatie van 5 jaar gehad. Deze liep vorig jaar september op de klippen en sindsdien bleef de man zijn ex lastig vallen. De vrouw heeft 3 maal aangifte gedaan en zaterdagavond was er op verzoek van de vader van het slachtoffer nog een gesprek met haar ex-vriend op het politiebureau. De politie zag echter geen reden om in te grijpen. Op dit moment is het nog onduidelijk waarom de zaak later die nacht toch uit de hand is gelopen.