Top
  >  Relatie   >  Mannen gaan minder snel vreemd als ze voldoende seks krijgen

Mannen gaan minder snel vreemd als ze voldoende seks krijgen
Ben je bang dat je man buiten de deur gaat snoepen? Zorg er dan voor dat jullie regelmatig seks hebben. Mannen die voldoende seks krijgen gaan namelijk minder snel vreemd, omdat ze meer oxytocine in hun lichaam hebben.

Uit onderzoek van het Bonn University Medical Centre is gebleken dat mannen en vrouwen die veel zoenen en seks hebben meer oxytocine in hun bloed hebben. Volgens de Duitse onderzoekers zorgt dit hormoon ervoor dat mannen niet vreemdgaan. Dit omdat ze hun eigen vrouw hierdoor knapper vinden en monogamer worden.

De onderzoekers kwamen tot deze conclusie nadat ze het gedrag van 40 mannen die een vaste relatie hebben bestudeerden. De deelnemers kregen allemaal foto’s te zien van hun eigen partner en een onbekende vrouw. De ene groep kreeg hiervoor een neusspray met oxytocine en de andere groep een placebo.

Warme gevoelens en verlangen

Bij de mannen die hormoonspray hadden gehad waren in de hersenen warme gevoelens en verlangen waarneembaar toen zij keken naar de foto van hun eigen vrouw. Bij het zien van de onbekende dames was dit echter een stuk minder. Bij de placebo groep was hetzelfde effect zichtbaar, maar dan minder sterk.