Top
  >  Relatie   >  Mannen verkiezen intelligente boven sexy vrouwen

intelligente vrouw
Goed nieuws voor alle vrouwen die er niet uitzien als Doutzen Kroes of Kate Middleton. Uit onderzoek is gebleken dat mannen intelligente dames verkiezen boven sexy vrouwen.

Mannen willen liever een intelligente partner dan een seksueel aantrekkelijke vrouw. Ook vallen ze vooral op de ogen van het andere geslacht en daarna pas op de borsten en billen. Tot deze conclusies kwamen onderzoekers van de Universiteit Utrecht nadat zij de resultaten van een enquête, waaraan 3.500 mannen tussen 18 en 85 jaar meededen, analyseerden.

Intelligentie en ogen zijn het belangrijkst

De respondenten vinden intelligentie de belangrijkste eigenschap van een vrouw. Op de 2de plaats staat lief en op een gedeelde 3de plek staan humoristisch, vrolijk en zelfstandig. Daarnaast zijn de ogen gevolgd door de borsten en billen de favoriete vrouwelijke lichaamsdelen. Die borsten ziet 50 procent van de mannen het liefst in een B cup en 44 procent in een C cup.

Toch bevestigt het onderzoek ook een aantal clichés over mannen. Zo willen de meeste mannen een vrouw die gemiddeld 6 jaar jonger is dan zijzelf zijn. Ook als het over schaamhaar gaat zijn mannen heel duidelijk. Dat moet geknipt en geschoren worden.