Top
  >  Relatie   >  Mannen vinden het fijn om over seks te praten


Naast goede seks vinden Nederlandse mannen het ook fijn om over hun seksuele verlangens te praten. Dit is gebleken uit een studie van marktonderzoekbureau De Vos & Jansen.

Tijdens het onderzoek, waaraan 537 mensen mee deden, werd er gevraagd welk onder met betrekking tot seks het meeste besproken wordt. 49 procent van de mannen gaf aan vooral over hun verlangens te spreken, terwijl 43 procent van de vouwen het liefst over de frequentie van seks praat.

Het bespreken van de bedprestaties is nog altijd een gevoelig onderwerp. Zo gaf één derde van de ondervraagden aan weleens kritiek te hebben gegeven of te ontvangen na een vrijpartij. Vooral vrouwen vinden het moeilijk om over de technieken die tussen de lakens gebruikt worden te parten. Van de personen die het onderwerp wel durven te bespreken, zegt 32 procent dat dit heeft geleid tot een goed gesprek en 19 procent spreekt zelfs over een verbetering van de seks.

Tot slot kwam er uit de studie naar voren dat de seks in de loop van de relatie minder belangrijk wordt. Zo vindt 83 procent in de eerste 4 jaar van de relatie een goed seksleven zeer belangrijk, terwijl dit na 10 is afgezakt naar 60 procent.