Top
  >  Familie   >  Meisje jarenlang behandeld als slaaf


In Bosnië is een Duits meisje jarenlang behandeld als slaaf door een Bosnisch roma-echtpaar. Het 19-jarige meisje Bettina werd onlangs gevonden in een bos. Ze woog amper 40 kilo en had wonden over haar hele lichaam.

De tiener was 8 jaar geleden met haar moeder verhuisd naar Bosnië. Daar trouwde haar moeder met een man, die nog een vrouw had. De stiefvader, Milenko Marinkovic, en stiefmoeder, Slavojka, hebben het meisje jarenlang op gruwelijke wijze behandeld als slaaf. Contact met de buitenwereld was verboden, ze moest slapen in een stal, leefde op varkensvoer, ze kreeg zweepslagen en moest soms een kar voorttrekken alsof ze een paard was. Ook werd ze seksueel misbruikt door meerdere mannen.

Het meisje is ontdekt dankzij een oplettende buurman. Hij waarschuwde de autoriteiten al eerder, maar de zoektochten in het huis van het echtpaar leverde niets op. Pas toen de man een foto van het meisje had gemaakt, is de politie beter gaan zoeken. Uiteindelijk vonden ze Betinna in het bos.

Biologische moeder

De biologische moeder van het meisje mishandelde haar niet, maar was waarschijnlijk wel op de hoogte van de situatie. Het Bosnische echtpaar is gearresteerd, maar de biologische moeder is enkel verhoord. Zij beweert echter dat er niks aan de hand is, meldde de lokale media.