Top
  >  Relatie   >  We hebben minder seks door social media

Minder seks door social media
Breng je uren door op Facebook, Twitter en Instagram? Dan is de kans groot dat er tussen de lakens niet al te veel gebeurd. Want door social media hebben we steeds minder seks.

Uit een onderzoek van de University College Londen, onder 15.000 volwassenen, is gebleken dat we minder seks hebben dan vroeger. Tegenwoordig hebben we gemiddeld 5 keer per maand gemeenschap, terwijl dit in de jaren 90 nog 6 maal per maand was. Volgens de onderzoekers komt deze afname grotendeels door social media. “Vooral de moderne technologie is van invloed op het seksleven. Mensen nemen hun tablet en smartphone mee naar de slaapkamer, waar ze volop Facebook en Twitter controleren en e-mails beantwoorden,” laat onderzoeker Cath Mercer weten.

Naast social media hebben geldzorgen ook een negatief effect op ons libido. “Mensen maken zich zorgen om hun baan en hebben financiële problemen. Hierdoor hebben ze geen zin meer in seks,” aldus Cath Mercer.

Aantal sekspartners van vrouwen

Daarnaast bleek uit het onderzoek ook dat vrouwen steeds meer sekspartners hebben. In de jaren 90 hadden vrouwen met gemiddeld 4 mannen seks, nu zijn dat er 8. Daarnaast is de kans dat wij seks hebben gehad met een andere vrouw tegenwoordig 4 keer zo groot als vroeger.