Top
  >  Familie   >  Modellenbureau voor zwangere vrouwen


Het vinden van zwangere modellen is over het algemeen geen gemakkelijke opgave. Daarom richtte Eveline Koch een modellenbureau op dat gespecialiseerd is in zwangere vrouwen.

Modelmama’s, het eerste modellenbureau van Nederland dat gespecialiseerd is in zwangere modellen, is opgericht door Eveline Koch. Het idee voor het bureau ontstond tijdens haar eigen zwangerschap. Eveline werkte zelf als model en een styliste klaagde tegen haar dat het zo moeilijk was om zwangere modellen te vinden.

Volgens Eveline Koch is er dan ook absoluut behoefte aan een modellenbureau voor zwanger vrouwen. “Opdrachtgevers zoeken wel naar zwangere modellen, maar die kunnen ze vaak niet vinden. Dus nemen ze uit pure armoede echte modellen met maat 36 en stoppen er zo’n nepbuik onder,” liet Koch weten aan het AD. Maar volgens haar zie je wel degelijk verschil. “Zwangere vrouwen hebben een bepaalde gloed, hebben een mooi vol gezicht en glanzend haar.”

Naast zwanger vrouwen richt Modelmama’s zich ook op modellen die willen poseren met hun eigen kinderen. Zo kunnen modellen na hun bevalling, als zij dit willen, doorschuiven naar de Mama’s met kids categorie.