Top
  >  Familie   >  Moeder hongert gehandicapte dochter uit tot 10 kilo


In de Verenigde Staten is een gehandicapt meisje van 16 jaar bij haar moeder weggehaald omdat ze nog maar 10 kilo woog. Darlene Armstrong was zwaar uitgehongerd en verwaarloosd door haar moeder.

Het gehandicapte meisje werd afgelopen maart uit haar ouderlijke huis weggehaald. Het meisje van 1,16 meter woog namelijk nog maar 10 kilo. Volgens de artsen van het kinderziekenhuis van de universiteit van Chicago moet het meisje een gedurende tijd uitgehongerd zijn geweest, meldt Chicago Tribune.
“Darlene heeft geleden aan een ernstige, langdurige en levensbedreigende ondervoeding in combinatie met onaanvaardbare medische verwaarlozing,” vertelt het ziekenhuis. Volgens de Chicago Tribune had het meisje al 4 maanden eerder gered kunnen worden als de toezichthouders van de Illinois Department of Children and Family Services hun werk goed hadden gedaan.

De alleenstaande moeder van de gehandicapte tiener, Rosetta Harris, zou haar kind in levensgevaar gebracht hebben. Zelf ontkent ze dit echter. “Ik was een goede moeder en mijn dochter werd goed verzorgd,” zegt ze tegen een verslaggeefster. De moeder heeft een proeftijd van 18 maanden opgelegd gekregen en moet ouderschap lessen volgen.