Top
  >  Familie   >  Moeder maakt Disney prinsessen pruiken voor kinderen met kanker

Disney prinsessen pruiken 05
Holly Christensen is moeder en werkt als verpleegkundige op de oncologieafdeling. Ze komt dagelijks in aanraking met kinderen die kanker hebben en weet dat kaal worden voor hen vaak een traumatische ervaring is. Daarom maakt ze voor kankerpatiëntjes pruiken die geïnspireerd zijn door de kapsels van Disney prinsessen.

Holly kwam op het idee toen ze hoorde dat Lily, het 2-jarige dochtertje van haar vriendin, lymfeklierkanker had. Omdat ze wist dat het meisje haar blonde lokken zou verliezen maakte ze voor haar een Rapunzel pruik. De peuter was zo blij met de pruik, dat Holly besloot om meer kinderen te gaan helpen.

Samen met Bree Hitchcock begon ze The Magic Yarn Project. De verpleegster wil zo veel mogelijk patiëntjes een pruik van hun favoriete Disney prinses geven en inmiddels heeft ze al de eerste lading uitgedeeld. Holly wil zo de vechtertjes helpen en de reacties die ze krijgt zijn hartverwarmend. “Je krijgt veel liefde terug van de kinderen en je leert een heleboel mensen kennen die je kunt helpen. Het is werkelijk magisch” laat ze weten ABC News.

Disney prinsessen pruiken  02

Disney prinsessen pruiken 01

Disney prinsessen pruiken 03

Disney prinsessen pruiken 04