Top
  >  Familie   >  Moeder vervult stiekem laatste wensen van doodzieke dochter

Moeder vervult wensen doodzieke dochter
Toen Emma Whitfield te horen kreeg dat haar 8-jarige dochter Evie zou overlijden aan een hersentumor was ze kapot. Om de tijd die ze nog samen hadden zo mooi mogelijk te maken besloot de moeder om stiekem alle wensen van haar kind te vervullen.

Omdat Emma niet wilde dat Evie wist dat ze zou overlijden kon ze haar niet vragen om haar bucket list. In plaats daarvan vroeg ze het meisje wat ze zou doen als ze koningin was. Door die vraag begon ze direct te stralen en zei dat ze onder andere boyband One Direction wilde ontmoeten, naar Legoland wilde en een eigen hond wilde hebben.

Toen Evie 30 dagen lang chemotherapie kreeg, stopte haar moeder met werken om geld in te zamelen. Ze verkocht taarten, koekjes en armbanden. Daarnaast werd ze ook genomineerd door een goed doel dat zich inzet voor terminaal zieke kinderen.

Bucket list afwerken

De eerste wens van Evie werd in vervulling gebracht door One Direction. Helaas was een ontmoeting niet mogelijk omdat de band op tournee was. Daarom namen de zangers een video op waarin ze haar toespraken: “Lieve Evie, hopelijk word je snel beter. Met liefde, One Direction.” Volgens Emma bekeek haar dochter de video wel 500 keer vanuit haar ziekenhuisbed.

Vervolgens kreeg ze voor haar verjaardag een hond cadeau. Ook werd er een groot feest georganiseerd waar ze kon schaatsen met al haar vriendjes en vriendinnetjes. Daarnaast betaalde opa een reisje naar Disneyland Parijs. Daar hoefde Evie nergens in de rij omdat ze in een rolstoel zat, waardoor ze zich een superster voelde.

Thuis overleden met moeder naast haar

Nadat een aantal wensen waren vervuld, begon het meisje aan haar 2de chemokuur. Helaas ging het snel bergafwaarts en kon ze niet meer naar school. Omdat Evie veel pijn had, werd ze afgelopen januari aangesloten op een morfinepomp. Enkele dagen later overleed ze thuis, terwijl haar moeder haar hand vasthield.

Ter nagedachtenis aan haar dochter richtte Emma het goede doel Evie’s Wishes op. Hiermee hoopt de moeder wensen te vervullen van terminale kinderen.

Foto via Facebook Evie’s Wishes