Top
  >  Eten & Drinken   >  Nederlanders weigeren te betalen in Griekse restaurants


Griekse restaurants in ons land krijgen tegenwoordig vaak te maken met Nederlanders die weigeren te betalen voor hun maaltijd. Zij zijn van mening dat ze via de EU al genoeg hebben betaald aan de Grieken.

De voorzitter van de federatie Griekse Gemeenschappen in Nederland, Pavlos Kerasavopoulos, vertelt aan Misset Horeca dat de Griekse restauranthouders in Nederland kampen met de financiële problemen van hun eigen land. Griekenland krijgt namelijk steun van de EU en daar staan niet alle Nederlanders achter. Uit wraak weigeren Nederlanders hun maaltijd af te rekenen bij de Griek. “Ik heb serieus klachten gekregen dat Nederlanders in een Grieks restaurant zeggen dat ze de rekening niet willen voldoen omdat ze via de EU al hebben betaald,” aldus Kerasavopoulos.

Volgens Kerasavopoulos hebben wij zelf ook schuld aan het probleem. “Nederland wist dat het met Griekenland bij het begin van de euro niet goed zat, maar dacht ook: hoe meer landen meedoen, hoe beter dat is voor de handen en export. Dan moet je niet achteraf zeuren,” vertelt hij aan Misset Horeca.