Top
  >  Relatie   >  Obstakels voor je seksleven
a


Iedereen heeft vast en zeker slechte gewoontes op seks gebied. Of je te egoïstisch of juist te vrijgevig bent tussen de lakens, of misschien wel een hoop bagage van de ene naar de andere relatie sleept, het kan allemaal leiden tot een passieloos seksleven. Maar nu is het de ideale tijd om iets aan deze obstakels voor je seksleven te doen.

Net als de grote lenteschoonmaak voor je huis, kun je ook je seksleven onder handen nemen. Om dit te doen, moet je beginnen met het identificeren van je slechte gewoontes in bed. Dan weet je wat het probleem is en kun je deze voorgoed tot het verleden laten behoren. Hieronder vind je 5 belangrijke obstakels voor je seksleven.

Luiheid of egoïsme
Deze problemen komen vaak voor in een langdurige relatie. De seks met je partner is op een gegeven moment steeds hetzelfde, een soort routine. Doordat jullie al een lange tijd bij elkaar zijn, kan het moeilijk worden om de spanning er in te houden. Soms is het ook gewoon makkelijker om niet zoveel moeite te doen, als het eindresultaat toch hetzelfde is. Maar juist deze instelling kan ervoor zorgen dat jullie in een soort sleur terecht komen en minder gelukkig zijn. Om dit op te lossen kun je misschien eens bepaalde fantasieën van jullie beide waarmaken, zodat het weer spannend wordt.

Emotionele bagage
Er zijn meerdere soorten van extra bagage, die je met je neemt van de ene naar de andere relatie. Zo kun je bijvoorbeeld een vorige partner maar niet los laten en kan niemand aan hem tippen. Vergeet dan niet dat je vorige relatie om een bepaalde reden is geëindigd. Dus zet die roze bril af en vergeet hoe geweldig hij in bed was en denk eens aan hoe irritant hij wel niet was als hij zijn rommel liet slingeren of bijna altijd met zijn vrienden op stap ging.  Misschien ben je wel onzeker over je figuur en heeft dit een negatief effect op je seksleven. Als je hier last van hebt is het tijd om wat van deze bagage kwijt te raken. Het geeft misschien een bepaalde zekerheid om vast te houden aan het verleden, maar als dit tot nu toe nog niets heeft opgeleverd kun je het maar beter loslaten. Als je tevreden bent met jezelf, dan ben je in staat om een gezonde relatie op te bouwen.

Te vrijgevig
Als je je partner alleen maar zijn zin geeft en doet wat hij wil, dan kun je je hier op den duur erg ongelukkig door gaan voelen. Dus als hij seks wil moet je hier niet zomaar aan toegeven, maar sta er eens bij stil of jij er ook zin in hebt? Je moet jezelf niet onzeker gaan voelen en denken dat hij je slecht in bed vindt, als je niet precies doet wat hij van je vraagt. Mannen vinden het overigens zelfs aantrekkelijk als een vrouw wat dominanter is tijdens de seks, dus wees niet bang om ook jouw wensen te laten gelden.

Onzeker over je figuur
Sommige vrouwen zijn erg onzeker over hun figuur en voelen zich hierdoor niet op hun gemak tijdens de seks. Het liefst zou je er net zo perfect uit willen zien als die Hollywood actrices in films, maar daar is een heel team van stilisten verantwoordelijk voor. Dus dan wordt het toch een stuk makkelijker voor die dames, want die zien er in het dagelijks leven echt niet zo uit. Probeer niet te veel na te denken over wat je aan het doen bent, maar ga meer op je gevoel af en volg het natuurlijke ritme van je lichaam. Want denk erom dat je uitstraalt wat je voelt, dus als je je sexy voelt dan zie je er ook zo uit.

Schuldgevoelens
Veel vrouwen voelen zich soms schuldig over seks, omdat ze het gevoel hebben dat seks iets slechts en vies is. Deze gevoelens van schaamte kunnen het gevolg zijn van de manier waarop je bent opgegroeid. Je ouders of leraren hebben je misschien de boodschap meegegeven dat seks iets is wat nette meisjes niet horen te doen. Als je hier last van hebt is het misschien een optie om er met een specialist over te praten, zodat je probleem kan worden aangepakt.