Top
  >  Relatie   >  Op zoek naar nieuwe vriendinnen


Niet iedereen heeft evenveel vriendinnen en door sommige omstandigheden kan een vriendenkring aardig uitdunnen. Was het dan maar net zo simpel als vroeger om nieuwe vriendschappen te sluiten, want vriendinnen maken het leven over het algemeen toch leuker.

Naarmate je ouder wordt kan het voorkomen dat vriendschappen verwateren en het vervolgens moeilijk is om nieuwe contacten te leggen. Er zijn dan een aantal manieren die je bij het zoeken kunnen helpen. Ga eens naar plekken waar veel mensen komen, zoals de plaatselijke tennisclub, fitnessvereniging of een leesgroepje. Maar denk ook eens aan het internet, waar vrouwen tegenwoordig steeds vaker met elkaar netwerken.

Het is belangrijk dat je vriendinnen dezelfde interesse delen als jij. Het zorgt ervoor dat je bepaalde raakvlakken met elkaar hebt, zodat je jezelf makkelijker kan openstellen. Bij een goede vriendin moet je kunnen laten zien wie je werkelijk bent. Als jullie alles met elkaar kunnen bespreken, zal er een hechte band ontstaan.

Wat nog weleens wordt vergeten, is dat verschillen tussen vriendinnen er ook mogen wezen. Je kunt elkaar hierdoor beter aanvullen en helpen in sommige situaties. Als je maar duidelijk bent in waar je behoeften aan hebt bij een vriendin, zodat je weet wat je van elkaar kunt verwachten. Vrouwen zijn namelijk heel goed in indirect communiceren, we zeggen niet altijd waar het op staat in de hoop dat een ander het zelf ook wel begrijpt. Het is eigenlijk beter als we wat directer zouden zijn, dan ontstaan er minder misverstanden en onnodige frustraties. 

Ook al zou je er liever geen hebben, ruzies en meningsverschillen horen ook bij een hechte vriendschap. Hoe dichter vriendinnen bij elkaar staan, des te meer gevoelens erbij komen kijken. Niet iedereen gaat hier op dezelfde manier mee om, maar het belangrijke is dat je er met elkaar over kan praten en het uiteindelijk op kan lossen.