Top
  >  Relatie   >  Het organiseren van een vrijgezellenfeest


Als je vriendin gaat trouwen zegt ze het vrijgezellenleven vaarwel en gaat ze en nieuw leven tegemoet. Deze heugelijke gebeurtenis moet gevierd worden en wel met een vrijgezellenfeest. Daarom vind je hier een aantal punten voor het organiseren van een vrijgezellenfeest.

Een vrijgezellenfeest wordt al lang niet meer niet alleen meer voor de bruidegom georganiseerd, maar ook voor de bruid. Het vrijgezellenfeest voor de bruid is alleen voor vrouwen en wordt vaak door vriendinnen georganiseerd, die er ook meestal familieleden bij betrekken. Deze personen kennen de bruid natuurlijk van binnen en buiten. Eén of twee personen organiseren het feest en stellen zich op als aanspreekpunt. Ga jij binnenkort een vrijgezellenfeest organiseren? Houd dan rekening met het volgende.

Het vrijgezellenfeest
Het vrijgezellenfeest was vroeger alleen iets voor mannen, maar gelukkig is nu ook de bruid aan de beurt. Zij kan nu ook een feest krijgen met alleen haar vriendinnen en vrouwelijke familieleden. Deze kan zowel ’s ochtends, ’s middags, ’s avonds of de hele dag plaatsvinden en kan naar eigen idee worden ingevuld. Zo kunnen jullie eerst een activiteit ondernemen, zoals een dagje naar een beautysalon, daarna uitgebreid dineren en als afsluiting een knallend feest.

De planning
Als je het vrijgezellenfeest gaat plannen, moet je de wensen van de bruid in gedachten houden. Als duidelijk is waar zij wel of niet van houdt, dan kun je dit afstellen op de organisatie. Het is wel de bedoeling dat ze het feest kan waarderen en niet dat ze op een gegeven moment voor gek wordt gezet. Zijn jullie van plan om ergens naartoe te gaan, denk dan aan het regelen van vervoer. Vooral als er alcohol aan te pas komt, is het belangrijk dat jullie een nuchtere chauffeur hebben. Kun je zelf niet zo goed op een leuk idee komen voor het vrijgezellenfeest, vraag dan aan de mensen die komen of ze nog suggesties hebben. Zorg ook dat je een budget opstelt, waarvoor elke genodigde een bijdrage levert en houdt de kosten goed in de gaten.

Houdt het geheim
Het is de bedoeling om het vrijgezellenfeest geheim te houden voor de bruid, aangezien het een onvergetelijke verrassing moet worden. Het kan soms knap lastig zijn om dit stil te houden en geen argwaan te wekken. Als je nu niet van alle gasten de nodige gegevens hebt, kun je de familie of toekomstige echtgenoot van de bruid, om telefoonnummers en adressen vragen. 

Wie wordt uitgenodigd?
Tijdens het samenstellen van de gastenlijst, moet je je afvragen wie wel wordt uitgenodigd en wie niet. Het vrijgezellenfeest voor de bruid is in ieder geval alleen voor vrouwen, dus dit moet het je al iets makkelijker maken. Over het algemeen worden goede vriendinnen, vrouwelijke familieleden waarvan ook de schoonfamilie en collega’s voor het feest uitgenodigd. Het is ook gebruikelijk dat iedereen een cadeau meeneemt voor de bruid, meestal iets van ondeugende aard bestemt voor de huwelijksnacht.