Top
  >  Familie   >  Oud en Nieuw vieren met kinderen


Een veelgestelde vraag rond deze tijd van het jaar is wat iedereen met Oud en Nieuw gaat doen. Terwijl de 1 naar een groot feest gaat, kan de ander er voor kiezen Oud en Nieuw te vieren met de kinderen.

Wanneer je kinderen hebt veranderen veel dingen in je leven, ook belangrijke feestdagen zoals Kerst en Oud en Nieuw.  Deed je vroeger op deze dagen lekker waar je zin in had, met kinderen is het verstandig om ervan te voren over na te denken en een planning te maken. Daarom vind je hier een aantal tips wanneer je Oud en Nieuw met de kinderen viert.

12 uur

Vooral voor jonge kinderen kan het vaak lang duren totdat de klok eindelijk 12 uur slaat, je zou er voor kunnen kiezen de kinderen op tijd in bed te leggen en ze later op de avond eruit te halen. Hiermee voorkom je dat ze hangerig of vervelend worden. Als je er voor kiest ze wakker te laten zorg dan dat ze een activiteit hebben zodat ze niet lastig zijn.

Kinderen

Andere manier om je kinderen op een leuke manier bezig te houden is een ander stel uit te nodigen wat kinderen in dezelfde leeftijdscategorie heeft. Op deze manier hebben de kinderen vriendjes en vriendinnetjes om mee te spelen en heb jij er je handen niet aan vol.

Ook kun je er voor kiezen bij iemand anders Oud en Nieuw door te brengen en je kinderen mee te nemen. In dat geval is het wel verstandig van te voren af te spreken hoe laat jullie ongeveer naar huis gaan of als jullie langer willen blijven de kinderen misschien boven ergens kunnen slapen.

Kinderchampagne

Probeer het voor de kinderen een speciale avond te maken. Waar alle volwassenen champagne drinken zou je in de kinderen in een mooi glas kinderchampagne of appelsap kunnen geven, op deze manier betrek je ze bij het feestgebeuren. Daarnaast kun je ze ook van te voren bij de voorbereidingen betrekken, laat ze mee denken over lekkere hapjes en decoratie. Door de kinderen mee te laten denken over het Oud en Nieuw feest zul je ze op een leuke manier enthousiast maken.

Vuurwerk

Het ene kind vindt vuurwerk erg leuk terwijl de ander er bang van kan zijn. Let na 12 uur goed op dat je kinderen uit de buurt van al het vuurwerk blijven of onder begeleiding ernaar mogen kijken. Er is vuurwerk wat erg veel geluid maakt en schadelijk kan zijn voor de oren van de kinderen, vier je Oud en Nieuw op een plek met veel vuurwerk overweeg dan misschien om je kinderen oorbeschermers te geven. Als laatst is het ook leuk om de kinderen zelf een kinderpakketje te geven met bijvoorbeeld sterretjes, ook op deze manier betrek je ze bij alle feestelijkheden.