Top
  >  Familie   >  Ouders van 2 dochters adopteren 4 dochters van overleden vriendin

Ouders adopteren dochters overleden vriendin
De familie Ruffino is een groot gezin met een droevig, maar tegelijkertijd ook liefdevol verhaal. Laura en haar man Rico adopteerden de 4 dochter van hun vriendin die overleed aan kanker.

In 2014 kreeg Elizabeth Diamond, uit de Amerikaanse staat New York, te horen dat ze hersenkanker had. Na het slechte nieuws vroeg ze aan haar beste vriendin Laura of ze haar 4 dochters wilde adopteren als ze de strijd tegen de ziekte zou verliezen. Laura en Rico, die zelf 2 dochters hebben, moesten niet lang nadenken en zeiden ja.

Afgelopen april stierf de 40-jarige Elizabeth. De alleenstaande moeder liet haar dochters Lily, Ella, Samona en Tara achter. De meisjes zijn tussen 5 en 12 jaar oud en werden direct geadopteerd. Hierdoor verdubbelde het aantal gezinsleden van de familie Ruffino.

Ouders adopteren dochters overleden vriendin 02
Volgens Lara is alles wat er gebeurd is niet zomaar iets, maar is dit nu hun leven. “10 jaar geleden had ik mijn leven niet zo voorgesteld. Maar soms komt er iets op je pad en kun je niets anders doen dan de uitdaging aangaan en er het beste van maken”, laat Rico weten.

Na hun liefdevolle daad heeft de familie verschillende donaties ontvangen. Zo kregen ze een grotere eettafel en koelkast cadeau. Daarnaast is er ook een geldinzamelingsactie gestart om het 8 koppige gezin te helpen.