Top
  >  Familie   >  Ouders in Engeland krijgen 50 weken ouderschapsverlof

Ouders 50 weken ouderschapsverlof
De komst van een baby is natuurlijk geweldig, maar kan ook heel zwaar zijn. Om het voor kersverse ouders wat gemakkelijker te maken krijgen Engelse moeders en vaders voortaan 50 weken ouderschapsverlof.

Engeland heeft deze maand een nieuwe wet ingevoerd die het voor ouders na de geboorte van hun kindje mogelijk maakt om gezamenlijk 50 weken, waarvan 37 betaald, ouderschapsverlof op te nemen. Naast deze weken heeft de moeder ook recht op 2 weken zwangerschapsverlof. Het ouderschapsverlof moet plaatsvinden tussen de geboorte en de eerste verjaardag van de baby. Ouders kunnen de vrije dagen naar wens gezamenlijk verdelen, tegelijk opnemen en verdelen in verschillende blokken en tussendoor werken.

De Engelse regering heeft gekozen voor de nieuwe regelgeving om de verdeling tussen mannen en vrouwen rechtvaardiger te maken. Mannen kunnen hierdoor meer betrokken worden bij de opvoeding van hun kind. Daarnaast zouden vrouwen door de wet minder het gevoel hebben dat ze moeten kiezen tussen een carrière of een baby.

Foto: Kyle and Kelly Adams