Top
  >  Eten & Drinken   >  6 plekken om te eten en drinken op Zakynthos in Griekenland

Eten Zakynthos Griekenland
Als je alle dingen om te doen op het Griekse Zakynthos hebt afgevinkt, heb je vast trek gekregen. Dat is maar goed ook, want op dit eiland in de Ionische zee kun je heerlijk eten. Zo heb ik gedineerd onder de olijfbomen en met zonsondergang aan het strand. Hieronder vind je 6 plekjes om te eten en drinken, waar ik werkelijk mijn vingers heb afgelikt.

 1. Logothetis Organic Farm

  Logothetis Organic Farm 02
  Logothetis Organic Farm in Vassilikos is echt één van de pareltjes van Zakynthos. Onder een veranda met uitzicht op citroenbomen heb ik zitten genieten van traditionele Griekse gerechten. Dionyssis, de eigenaar, vertelt vol passie over zijn biologische producten en legt uit hoe je olijfolie proeft en waar je op moet letten. In de tussentijd bereidt zijn familie onder leiding van een kleine Griekse oma een heerlijke lunch. Op tafel verschijnen een aubergine ovenschotel, Griekse salade, kaas, rauwe ham, olijven, konijn, brood en uiteraard tzatziki.
  Logothetis Organic Farm 01
  Wil je zelf genieten van al het lekkers dat deze boerderij te bieden heeft? Dan kun je langskomen en als je wilt zelfs blijven slapen. Op het erf staan huisjes die je kunt huren, je mag meewerken op de boerderij, paardrijden of wandelen door de omgeving.

 2. Traditionele Griekse taveerne

  taveerne
  Voor lekker Grieks eten kun je terecht bij één van de vele taveernes. Hier kun je smullen van tomaten bruschetta, heerlijke salades, gefrituurde courgette, schalen vol met vis en stoofgerechten met konijnen of kip. Het diner sluit je af met een Frigania. Dit is een Grieks dessert gemaakt van brood gedrenkt in siroop met daar bovenop custard en slagroom.
  Porto Limnionas
  Op dit eiland vind je veel leuke taveernes. Zelf heb ik onder meer gegeten bij Taverna Porto Limnionas. Het eten is hier lekker en de locatie is prachtig. Deze baai met een klein strand is de perfecte locatie om te snorkelen en op je ligbed te genieten van het uitzicht.

 3. Wijnmakerij Callinico

  Callinico 02
  Op Zakynthos vind je veel wijngaarden, waardoor een bezoek aan een wijnhuis dan ook niet in dit rijtje mag ontbreken. Beroemd is de witte fruitige wijn Verdea waarvan de druiven al sinds de 1800 eeuw op het eiland groeien. Ik heb een rondleiding gekregen door wijnmakerij Callinico die uiteraard werd afgesloten met een wijnproeverij.
  Callinico 01

 4. Bastas kaasboerderij

  Bastas 01
  Bastas is een echte aanrader voor kaaslovers. In deze kleine fabriek maakt een familie heerlijke schapen- en geitenkaas. Eén van hun specialiteiten is Ladotyri. Na een rondleiding door de fabriek, was het natuurlijk tijd voor een heerlijk kaasplankje.
  Bastas 02

 5. Mantolato nogafabriek

  Mantolato 01
  Dit is niet een plek waar je uitgebreid gaat eten, maar Mantolato mag absoluut niet in dit lijstje ontbreken. Na het proeven van hun heerlijke zachte noga was ik verkocht. Naast gewone noga hebben ze ook pasteli, mantoles en andere lekkernijen. Als zoetekauw kocht ik in het winkeltje natuurlijk een hoop lekkers.
  Mantolato 02

 6. Biologische boerderij Therianos Villas

  Therianos Villas 02
  Een andere biologische boerderij die zeker het bezoeken waard is, is Therianos Villas in Pigadakia. Deze familie heeft een prachtige tuin waar ik wederom heb zitten genieten van de lekkerste Griekse gerechten. Ook hier stond oma in de keuken en als oma in de keuken staat dan kun je heerlijk eten verwachten.
  Therianos Villas 01
  Bij deze gastvrije familie is het ook mogelijk om te overnachten in één van de villa’s op het erf. Ook hier kun je van alles doen en als je eind augustus komt, kun je helpen met je voeten druiven pletten voor de wijn.

Ook Leuk: 8 dingen om te doen op Zakynthos in Griekenland

Deze reis naar het idyllische Zakynthos is mogelijk gemaakt door het Grieks Verkeersbureau en Zoover. Heb je na het zien van al dit heerlijks ook zin om je koffers te pakken? Dan kun je op het weblog van Zoover terecht voor nog meer mooie bestemmingen.