Top
  >  Eten & Drinken   >  Populaire diëten op een rij


Er zijn tegenwoordig heel wat verschillende diëten, dus is het niet onwaarschijnlijk dat je vergeten bent wat welke precies inhoudt. Het kiezen van een dieet wordt dan ook erg lastig. Daarom zetten wij een aantal populaire diëten op een rij.

Sommige diëten lijken enigszins op elkaar en anderen verschillen als dag en nacht. Ook is niet elk dieet geschikt voor jou, terwijl daar wel spraken van moet zijn wil je het kunnen volhouden. Om je hierbij te helpen, staan hieronder een aantal populaire diëten beschreven.

Atkins dieet
Het Atkins dieet is gebaseerd op het beperken van de inname van koolhydraten. Alleen voedzame koolhydraten zijn hier toegestaan, de rest van het voedingspatroon bestaat uit een gebalanceerde verdeling van eiwitten en gezonde onverzadigde vetten. Wat je uit je dieet moet schrappen zijn aardappelen, brood, rijst, suiker en meelproducten. Waar je onbeperkt van mag eten is vlees, vis, eieren, kaas en groenten. Om dit dieet makkelijker te kunnen volgen zijn er meerdere producten van Atkins, zoals speciale repen en shakes. Deze zijn te verkrijgen bij drogisterijen en supermarkten.

South Beach dieet
Dit dieet richt zich voornamelijk op de goede koolhydraten en vetten in voedingsmiddelen. In de eerste twee weken van het South Beach dieet, mag je geen fruit en producten met zuivel of zetmeel. Wat je bijvoorbeeld wel mag eten zijn eieren, vis, noten en mager vlees als kip en kalkoen. Na deze periode mag je geleidelijk wat fruit, cottage cheese, volkorenproducten en pure chocolade aan je voedingspatroon toevoegen. Let er alleen wel op dat je het met mate doet, dan is er verder niks aan de hand.

Zonedieet
Bij het Zonedieet gaat het erom dat de maaltijden een verhouding bevatten van 40 procent koolhydraten, 30 procent eiwitten en 30 procent vet. En over het algemeen mag je per dag niet meer dan 1100 calorieën innemen. Dit houdt in dat je veel groente en fruit moet eten, maar minder brood, rijst, pasta, aardappelen en rood vlees. Ook wordt het nuttigen van voedingsmiddelen die cafeïne bevatten afgeraden.

Dr. Phil dieet
Dit dieet is opgezet door Dr. Phil van de talkshow Dr. Phil. Het gaat hier vooral om het veranderen van je levensstijl en instelling. Zo moet je onder andere controle krijgen over je eetgewoontes, een omgeving creëren die verleidingen onmogelijk maakt, emotionele problemen die eetbuien veroorzaken oplossen, beginnen met dagelijkse beweging en leren kiezen van gezonde voedingsmiddelen. Bij het Dr. Phil dieet is het belangrijk dat je alles met mate doet, want dat is de beste manier om het vol te houden.

Alle diëten beloven te zorgen voor afname van je gewicht, verlaging van je cholesterol, een verkleining van het risico op hart- en vaatziekten en bovenal dat je geen honger hoeft te lijden.