Top
  >  Relatie   >  Redenen waarom relatie overgaat


Soms werkt het gewoon niet meer tussen jou en je partner. Maar wat is hier de oorzaak van? Hieronder vind je redenen waarom een relatie overgaat.

Het eindigen van een relatie kan gebeuren wanneer iemand vreemdgaat, maar er zijn ook andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat jullie vuurtje uitgaat. Soms is de reden waarom een relatie overgaat overduidelijk, maar soms weet je het eigenlijk zelf ook niet.

Kinderen

Kinderen kunnen twee mensen samen brengen, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je juist verder van elkaar af komt te staan. Verschillende ideeën over opvoeding, school en regels kunnen de oorzaak zijn van ruzies tussen jou en je partner. Indirect kan ook de stress die kinderen je geven ervoor zorgen dat je minder makkelijk in de omgang bent, waardoor jij en je partner problemen krijgen.

Verhoudingen

Soms veranderen de verhoudingen tussen jou en je partner zo sterk, dat dit je gevoelens beïnvloedt. Wanneer 1 van de 2 bijvoorbeeld heel erg succesvol is, kan dit zorgen voor minderwaardigheidsgevoelens bij de ander. Doordat je je niet meer in dezelfde kringen begeeft, kom je verder van elkaar af te staan. Hierdoor kan een relatie overgaan.

Doelen

Toen jullie bij elkaar kwamen, had je allebei een bepaald doel voor in de toekomst. Na een paar jaar kunnen deze doelen behoorlijk veranderen. Wanneer je niet meer op 1 lijn zit, kan het gebeuren dat je uit elkaar groeit. Bijvoorbeeld wanneer je partner kinderen wil, maar jij nog een wereldreis wilt maken. Deze situaties kunnen ervoor zorgen dat je uit elkaar groeit, waardoor het soms beter is om een eind aan de relatie te maken.

Druk

Soms ben je onder druk van familie, vrienden of werk getrouwd. Dit kan ervoor zorgen dat het later niet goed gaat met je relatie. Maar ook de druk die je nu ervaart in je leven is belangrijk voor je relatie. Wanneer je partner altijd alles thuis afreageert, kan dit veel invloed hebben op jullie relatie. Uiteindelijk kan zelfs alle verliefdheid verdwijnen, waardoor de relatie overgaat.