Top
  >  Relatie   >  Redenen waarom vrouwen bij foute mannen blijven


Hij liegt, bedriegt, maakt ruzie, luistert niet, maakt je ongelukkig en toch blijf je bij hem. Je weet eigenlijk niet wat je bij hem doet, maar je verlaat hem niet. Waarom niet? Daar zijn genoeg argumenten voor te bedenken. Hier vind je 5 redenen waarom vrouwen bij hun foute man blijven.

Sommige vrouwen blijven plakken aan een partner die hun ongelukkig en depressief maakt. Sterker nog, sommigen blijven zelfs bij een man die hun fysiek of geestelijk mishandeld. Misschien heb je het zelf of in je omgeving ook wel meegemaakt. Maar waarom zou je bij iemand blijven die slecht voor je is? Er zijn wel heel veel redenen te bedenken waarom vrouwen bij hun foute man blijven.

De kinderen

“Als ik mijn man verlaat, zullen mijn kinderen hier onder lijden,” is een veelgehoord excuus van vrouwen die geen punt achter hun relatie durven te zetten. Je wilt niet dat je kinderen opgroeien zonder vader, maar is dit wel zo verstandig? De vraag is of de kinderen er echt beter vanaf komen als hun vader in de buurt is. In sommige situaties is het juist beter om te scheiden. Hoe moeilijk het ook is, voor kinderen is het nog moeilijker om op te groeien in een gezin waarbij de ouders constant ruzie maken.

Hij houdt van me

“Hij is meerdere keren vreemdgegaan, maar dit zal hij niet meer doen omdat hij van me houdt,” is een veelkomend argument. Hij is meerdere malen vreemdgegaan, maar heeft hier ontzettend veel spijt van. Hij zal het nooit meer doen, want jij bent de enige voor hem en hij houdt van je. Dit excuus is natuurlijk ontzettend naïef. Had hij echt eerst wat affaires nodig om erachter te komen dat hij van je houdt? Hij wil je misschien niet kwijt, maar blijkbaar heeft hij ook geen genoeg aan jou.

Dat verergert de situatie

“Ik heb hem al eens geprobeerd te verlaten, maar sindsdien is het erger geworden.” Deze reden geldt vooral voor vrouwen die zich in een ernstige situatie bevinden. Je bent weleens gevlucht voor hem, hij heeft je gevonden en nu zijn jullie weer samen. Het liefst zet je een streep door jullie relatie, maar zijn reactie beangstigt je. In deze omstandigheid doe je er natuurlijk het best aan om hulp in te schakelen van vrienden en familie.

Hij is afhankelijk

“Als ik hem verlaat, blijft er niets meer van hem over.” Dit zullen vrouwen als argument gebruiken die een afhankelijk partner hebben. Hij woont in jouw appartement, hij heeft geen inkomsten, heeft geen vrienden of familie en is volledig afhankelijk van jou. Je vindt dat hij maar eens zelfstandig moet worden en je bent zijn houding spuugzat. Toch blijf je bij hem omdat je hem niet aan zijn lot wil overlaten. Dit is niet goed, want op die manier blijft hij natuurlijk van jou profiteren.

Alles kan goed gaan

“Zolang ik leef in zijn systeem, gaat alles goed.” Wanneer je alles doet wat hij wil, het eten op tijd klaar staat en het huis altijd schoon is, doet hij lief tegen je. Als je een keer iets doet wat niet naar zijn zin is, wordt hij woest. Volgens jou is hiermee te leven en daarom blijf je bij hem. Is dit het geval? Dan zal je echt steviger in je schoenen moeten staan. Je doet alles voor hem en uit angst schuif je jezelf opzij. Probeer een punt achter je relatie te zetten en zoek steun bij familie en vrienden.