Top
  >  Relatie   >  6 redenen waarom vrouwen op dikke mannen vallen

waarom vrouwen dikke mannen vallen
Het stereotype beeld van een aantrekkelijke man is vaak een gespierde kerel. Toch vallen niet alle vrouwen op een afgetraind lichaam, sommigen hebben liever een dikke man.

Vrouwen vallen al eeuwenlang in katzwijm voor macho-mannen met een gespierd lichaam. Volgens wetenschappers is deze aantrekkingskracht genetisch bepaald. Onze hersenen zouden vitale heren namelijk linken met het krijgen van gezonde kinderen. Toch tonen verschillende onderzoeken nu aan dat mannen niet per se slank moeten zijn om als sexy bestempeld te worden. Want steeds meer vrouwen vallen vanwege de onderstaande redenen op dikke mannen.

 1. Hij is een stoere knuffelbeer

  Vrouwen houden net zoveel van een stoere man als van iemand waarmee ze kunnen knuffelen. Een grote knappe man is dan ook de perfecte combinatie. Zijn rondingen maken hem lekker zacht om tegenaan te kruipen. Daarnaast zorgt zijn formaat ervoor dat je je heel veilig bij hem voelt.

 2. Hij houdt van lekker eten

  Een man die continu calorieën telt, is vervelend. Het feit dat jullie samen kunnen genieten van een heerlijke taart, een goed glas wijn of een romantisch diner, maakt een volslanke man appetijtelijk. Daarnaast is de kans ook nog eens groot dat deze lekkerbek van koken houdt!

 3. Hij is aardiger dan gespierde mannen

  Natuurlijk zijn niet alle gespierde mannen foute macho’s, maar toch worden dikke mannen meestal beschouwd als aardiger. Hij mag dan misschien geen slanke Adonis zijn, maar soms willen vrouwen gewoon een aardige vent. Hierdoor maakt zijn persoonlijkheid hem aantrekkelijker dan wat dan ook.

 4. Hij is zelfverzekerd

  Een zware man die blij is met zijn lichaam is aantrekkelijk door zijn zelfverzekerde houding. Hij is niet dag in dag uit bezig met opdrukken, eiwitten en maakt zich niet continu zorgen over het eten van teveel suiker. Hij geniet juist van het leven en zit goed in zijn vel.

 5. Hij is beter in bed

  Vrouwen delen liever het bed met een dikkere man. Volgens verschillende onderzoeken komt dit doordat zwaardere mannen beter zouden zijn tussen de lakens. Zo kunnen ze hun orgasme veel langer uitstellen dan slanke heren. Daarnaast zijn ze op seksueel gebied ook eerder bereid om nieuwe dingen te proberen en geven ze meer.

 6. Hij is echt aantrekkelijk

  Net als veel vollere vrouwen vindt ook een man met een maatje meer het vaak moeilijk om te geloven dat het andere geslacht hem echt aantrekkelijk vindt. Toch is dit echt het geval. Er zijn genoeg dames die houden van een forse partner en geen man met een wasbordje willen.

Foto: RestaurantAnticaRoma