Top
  >  Relatie   >  Relaties verliezen hun seksuele vonk na 1 jaar

Relaties verliezen hun seksuele vonk na jaar
Scheuren jij en je man al jaren elkaars kleding niet meer van het lijf? Dan ben je niet de enige, want in de meeste relaties verdwijnt de seksuele vonk al na 1 jaar.

Uit een onderzoek van Lloydspharmacy Online Doctor, onder 2.000 Britse stellen, is gebleken dat relaties hun seksuele vonk al na slecht 1 jaar verliezen. Zo heeft 15 procent van de koppels in het eerste jaar van de relatie elke dag seks. Na 12 maanden is dit nog maar bij 5 precent het geval en van de stellen die 4 jaar bij elkaar zijn heeft 53 procent een paar keer per week seks.

Paar keer per jaar seks

Na 4 jaar gaat het met de actie in bed meestal bergafwaarts. Op dat punt staat een vrijpartij bij 43 procent nog maar een paar keer per maand op het menu. Van de koppels die 15 jaar of langer bij elkaar zijn, heeft zelfs 15 procent slechts een paar keer per jaar seks.

Verder beschreef 40 procent van de ondervraagden hun seksleven als ‘oké’ of ‘kan beter’. 76 procent gaf aan dat ze wellicht beter hun best kunnen doen om de vonk weer aan te wakkeren. 33 procent dacht dit te doen met glijmiddel en 24 procent dacht dat sexy outfits of porno kijken de oplossing was. Ook noemde 17 precent het licht uitdoen als een vorm van meer moeite doen.