Top
  >  Eten & Drinken   >  Review van de nieuwe Kwekkeboom ovensnacks

Kwekkeboom ovensnacks
Kwekkeboom heeft sinds kort kroketten en andere snacks voor in de oven en beweert dat deze net zo lekker zijn als die uit de frituurpan, maar dan wel zonder stankoverlast en olie verversen. Reden voor mij om deze ovensnacks te gaan testen.

Wat zijn Kwekkeboom ovensnacks?

Kwekkeboom Oven zijn snacks en hapjes die je in de oven kunt bereiden. Volgens het merk zijn de producten net zo krokant en lekker als goed gefrituurde snacks en veel krokanter dan bestaande ovensnacks. Alle producten zijn gemaakt van 100 procent rund- of kippenvlees.

Kwekkeboom Oven

Naast de bekende kroketten en bitterballen bestaat het assortiment ook uit kaashapjes, kiphapjes, kiphapjes gevuld met Italiaanse tomatensaus, kiphapjes met kerriesaus en kiphapjes met satésaus. De snacks liggen in paarse zakken in het vriesvak van de supermarkt en kosten 3,59 à 3,89 euro per 12 hapjes of 4 kroketten.

Ovensnacks testen

Niet iedereen heeft een friteuse in huis, maar wel een oven. Met de feestdagen in aantocht dacht ik dit ga ik testen. Want in deze tijd van het jaar sta je al vaak uren in de keuken en zijn een eenvoudig te bereiden hapjes zeer welkom. Daarnaast zie ik het klaarmaken van bitterballen en andere snacks zonder vervelende frituurgeur ook helemaal zitten.

Ik test de oven kroketten, bitterballen en kaashapjes. Het klaarmaken is heel simpel. Verwarm de oven op 250 graden, bedek het ovenrooster met bakpapier en leg de snacks erop. Plaats het rooster in het midden van de oven en bak de hapjes binnen de 8 tot 16 minuten af. Laat de snacks hierna nog 2 minuten buiten de oven liggen en dan is het tijd om te proeven!

Oven kroketten

Kwekkeboom Oven kroketten verpakking
De oven kroketten zien er hetzelfde uit als normale kroketten en hebben een mooie goudbruine kleur. Bij het eerste hapje valt direct op dat de korst knapperig is. De ragout heeft een dikke structuur en is niet zo nattig als uit de frituur.

Kwekkeboom Oven kroketten

Oven bitterballen

Kwekkeboom Oven bitterballen verpakking
De bitterballen zijn lekker krokant van buiten en zacht en romig van binnen. Ze hebben dezelfde lekkere smaak als Kwekkeboom bitterbalen voor de frituur, maar zijn net iets krokanter.

Kwekkeboom Oven bitterballen

Oven kaashapjes

Kwekkeboom Oven kaashapjes verpakking
De kaashapjes zijn toch wel mijn lievelingssnacks. Heerlijk zacht, niet vettig en toch lekker krokant. Ik ben eigenlijk positief verrast door deze oven kaashapjes.

Kwekkeboom Oven kaashapjes

Voordelen:
+ Makkelijk te bereiden
+ Geen friteuse nodig
+ Geen vervelende frituurgeur
+ Minder calorieën dan kroketten uit een frituurpan
+ Lekker krokant

Nadelen:
– Prijziger dan normale kroketten, maar dat valt mee als je de prijs van frituurvet of olie meerekent
– De ragout bij de kroketten is niet zo romig

Ovensnacks gratis proberen

Wil je deze snacks zelf testen? Dat kan nu zonder kosten. Kwekkeboom zegt “proeven is geloven” en om jou dit ook te laten ervaren is er nu een geld terug actie. Door middel van het invoeren van je aankoopbewijs op de actiewebsite krijg je het volledige aankoopbedrag terug. Deze actie loopt tot einde van het jaar dus wees er snel bij! De producten zijn verkrijgbaar bij de Albert Heijn en de Jumbo.