Top
  >  Relatie   >  Seks is goed voor geheugen


Dat een goede vrijpartij ontspannend werkt is allang geen geheim meer. Maar nu blijkt ook dat seks goed is voor je geheugen.

Uit een onderzoek van de Duitse Rostock University is naar voren gekomen dat door seks het geheugen beter wordt. Voor de studie werden 170 mensen tussen de 63 en 74 jaar ondervraagd en daarnaast neuropsychologisch onderzocht. Zo werd gekeken naar de executieve functies, oplettendheid en geheugen.

Volgens onderzoeker Peter Kropp kwam onder meer naar voren dat zeventigers met een gezond seksleven minder vaak last hebben van verwarring en geheugenverlies. “Het resultaat laat duidelijk zien dat tot op hoge leeftijd actief blijven, en daar hoort ook seks bij, helpt om je cognitieve vaardigheden actief te houden,” meldt Kropp.

Seks na 50ste voorbij?

Verder bleek uit het onderzoek 57 procent van de 63-jarigen tevreden is over zijn seksleven en bij 75-jarigen is dit 70 procent. Daarnaast zegt Kropp dat hoe jonger een persoon is, hoe negatiever deze denkt over seks op latere leeftijd. Zo denkt een 20-jarige dat seks al op je 50ste voorbij is, terwijl vijftigers denken dat ze nog tot hun 80ste vrijen.

Kropp hoopt dat mensen door dit onderzoek gaan inzien dat seks op later leeftijd niet alleen mogelijk is, maar dat het je ook geestelijk fit houdt. Mocht seks er fysiek niet meer inzitten dan is volgens de onderzoekers intimiteit, zoals elkaars hand vasthouden, een goed alternatief.