Top
  >  Relatie   >  Seks maakt je slimmer

Seks maakt je slimmer
De volgende keer dat je partner zin heeft in seks en jij niet kun je de ik heb hoofdpijn smoes misschien beter achterwegen laten. Uit een onderzoek is namelijk naar voren gekomen dat seks je slimmer maakt.

Dat seks goed is om stress te verminderen, calorieën te verbranden en het je jonger maakt wisten we al. Maar psychologen van de University of Maryland zijn tot de conclusie gekomen dat het je ook slimmer maakt. Uit een studie met muizen bleek dat muizen die veel seks hadden meer neuronen in de hippocampus aanmaakten. Dat deel van de hersenen is verantwoordelijk voor het langetermijngeheugen.

Volgens de onderzoekers zorgt seks ervoor dat er meer zuurstof naar de hersencellen gaat. De neuronen die gevormd worden zijn de bouwstenen van het zenuwstelsel. Deze zorgen er niet alleen voor dat de hippocampus beter functioneert, maar beschermt de hersenen ook tegen schade die kan ontstaan door stress.

Seks voorkomt dementie

Uit het onderzoek bleek ook dat als de muizen een tijd geen seks hadden ze minder intelligent werden. Deze uitkomst kan gekoppeld worden aan een eerdere studie. Hieruit bleek al dat oudere mensen die regelmatig seksueel actief zijn een kleinere kans hebben om dement te worden.