Top
  >  Familie   >  Sesamstraat muppet met ouder in de gevangenis

Sesamstraat muppet ouder gevangenis
De vriendelijke, harige muppets uit Sesamstraat krijgen er binnenkort een nieuw vriendje bij. Namelijk Alex, de eerste muppet waarvan een ouder in de gevangenis zit.

Sesamstraat helpt kinderen al jarenlang omgaan met moeilijke onderwerpen zoals ouders die gaan scheiden en het overlijden van een dierbare. Omdat in de Verenigde Staten 1 op de 28 kinderen een ouder heeft die in de gevangenis zit, vond de Amerikaanse versie van het programma het tijd voor een nieuw muppet met een ouder in de gevangenis.

Alex de muppet

Alex is de allereerste muppet met een vader in de gevangenis. Hij heeft blauwe haren, een groene neus en draagt een hoodie. Tot zo ver verschilt hij niet veel van de andere Sesamstraat karakters, maar als Alex over zijn vader praat hoor je verdriet in zijn stem. “Ik mis hem zo erg. Ik wil meestal niet dat mensen het weten over mijn vader,” vertelt Alex aan zijn vriendjes.

Sesamstraat heeft Alex gecreëerd omdat het voor kinderen makkelijker is om dit soort dingen van een muppet te horen dan van een volwassene. Overigens zal Alex geen prominente rol krijgen in het programma. Hij neemt wel de centrale rol in, in de online tool kit voor kinderen met een ouder in de gevangenis, laat NBC News weten.