Top
  >  Relatie   >  Singles, let op: zo deed je tijdens de coronacrisis

Het leed wat daten tijdens Corona heet. No way! Dit is echt je kans om helemaal uit te pakken, niks geen drankje in de kroeg (kan ook niet natuurlijk) maar hup een online escaperoom of wat dacht je van een virtueel diner. Hier zou je pre-corona niet eens bij stilstaan maar het is wat het is en dan kan je er maar beter het beste van maken toch? Met onderstaande tips heb jij misschien wel de leukste date in tijden! 

Daten in tijden van een pandemie


Je hebt je match waarschijnlijk nog nooit ontmoet, hoe fijn om dan eerst  veilig digitaal “op pad” te gaan. Geen ongemakkelijke kennismaking (moet je nou 3 zoenen geven, een hand, niks? Help!), geen ongemakkelijke aanrakingen en als het nou helemaal niks is zeg je later toch gewoon dat je WiFi verbinding weg viel? Een ander voordeel, het blijft eigenlijk ook veel spannender! Je ziet elkaar misschien niet meteen in real life en als je dan bij een volgende date elkaar wel gaat zien zal dit op 1.5 meter zijn. Met een online date leer je elkaar toch net weer even op een andere manier kennen dan via alle online gesprekken die jullie waarschijnlijk al hebben gehad. Misschien kom je wel achter hilarische kanten van je date of weet je meteen, laptop dicht en wegwezen maar! 

Wij delen hieronder 4 leuke date ideeën in tijden van Corona. De dates zijn alle vier digitaal en dus helemaal coronaproof.

De leukste online dates


1. Los het mysterie op in een virtuele escaperoom

Wat dacht je van een virtuele escaperoom, via Virtuele Escape kan je bijvoorbeeld een voucher kopen en vervolgens andere mensen uitnodigen. Je kan vanaf verschillende apparaten meedoen, dit kan je dus allebei, helemaal coronaproof, vanuit huis doen maar je hebt toch een leuke activiteit samen! Hoe spannend is het om samen in het mysterie te duiken van bijvoorbeeld de plotselinge dood van een jonge man die, zoals elke dag, met de metro onderweg naar zijn werk was. Het is natuurlijk de bedoeling dat je dit zo snel mogelijk samen oplost, nou dan kom je er dus meteen achter of jullie een goed team zijn.

2. Organiseer een gezellige teleparty

Het volgende idee! Netflix & chill klinkt leuk, je hebt altijd gespreksstof (over de film of serie) en je kan makkelijk afstand houden. Toch is er nog een beter alternatief, hierbij hoef je je date namelijk niet meteen thuis uit te nodigen maar kan je wel gezellig samen een film kijken. Heb je namelijk wel eens gehoord van Teleparty? Met Teleparty kan je een film kijken en tegelijkertijd met elkaar chatten. Kom erachter of jullie dezelfde smaak hebben qua films en chat er gezellig op los. Als jullie de volgende keer dan wel besluiten om elkaar te ontmoeten in real life, heb je altijd nog gespreksstof over de film die jullie samen hebben gekeken! 

3. Ga heerlijk aan de slag in de keuken

Van al dat heen en weer gechat krijg je op een gegeven moment vast honger! Tijd om elkaars kookskills onder te loep te nemen en jullie eerste gerecht ‘samen’ te koken. Spreek van te voren samen een recept af en haal de boodschappen apart van elkaar in huis. Zet je telefoon op een goede plek in de keuken, dat zowel jij als je kookkunsten op een gunstige manier worden getoond en bel elkaar gezellig op via Facetime of de videobel functie van Whatsapp. Dit is echt op en top coronaproof maar kan alsnog zo gezellig zijn! Je kan er ook meteen een gezellig virtueel diner aan vast plakken en voila, je hebt een avondvullend programma te pakken! 

4. Maak allebei een presentatie over jezelf

Duik je vroegere fotoalbums in en verzamel de leukste foto’s van toen je klein was, die fantastische vakantie, je familie en andere bijzondere herinneringen. Spreek af dat je allebei een slideshow, bijvoorbeeld via PowerPoint, in elkaar zet en laat dit uiteindelijk aan elkaar zien. Maak het persoonlijk met je favoriete liedjes en presenteer het met een leuk verhaal. Je ontdekt zo hoe je date is opgegroeid en wat voor herinneringen hij of zij heeft aan vroeger.