Top
  >  Familie   >  Stad viert Kerst in oktober voor doodzieke kleuter

Kerst oktober doodzieke kleuter
De stad West Jordan in de Amerikaanse staat Utah, is al helemaal in de kerstsfeer en er wordt even niet gelet op de kalender. Speciaal voor Ethan van Leuven wordt het feest eerder gevierd, omdat de doodzieke kleuter de feestdagen waarschijnlijk niet haalt.

Ethan was pas 22 maanden oud toen artsen constateerden dat het jongetje leukemie had. Vorige week kregen zijn ouders helaas te horen dat hun zoon nog maar 2 dagen tot een paar weken te leven heeft. Dit verschrikkelijke nieuws deed zijn familie besluiten om alles uit zijn leven te halen. Omdat het 4-jarige jongetje sinds afgelopen Kerst praat over het feest, vieren ze het daarom in oktober. Dat doen ze niet alleen, maar met de hulp van de hele buurt.

Stad Kerst doodzieke kleuter

Ethan en de inwoners van West Jordan vierden de afgelopen week verschillende feestdagen. Het begon met Halloween waarvoor hij een stoer Superman kostuum kreeg. Daarna volgde, een maand eerder dan de officiële datum, een parade voor zijn 5de verjaardag. Vervolgens was het tijd voor Kerst, de favoriete feestdag van de kleuter.

Zijn ouders zijn blij dat ze hun zoon nog even kunnen zien genieten. “Ethan vindt het geweldig. Het is zo fijn om zijn gezicht te zien oplichten. Het is een ontzettend moeilijke tijd, maar het maakt het iets makkelijker als je ziet hoeveel mensen ons steunen”, laat zijn moeder Jennifer van Leuven weten.