Top
  >  Familie   >  Stel adopteert drieling en wordt zwanger van tweeling

Stel adopteert drieling wordt zwanger tweeling
5 baby’s in 8 maanden tijd, dat is wat Sarah en Andy Justice overkwam. Het stel adopteerde een drieling en raakte ook nog eens zwanger van een tweeling.

Omdat Sarah en Andy Justice, uit de Amerikaanse staat Oklahoma, problemen hadden met het krijgen van kinderen besloten ze om te kijken of IVF een optie was. Een arts vertelde het koppel dat de kosten zouden variëren van 20.000 tot 45.000 dollar en dat de kans op een zwangerschap maar 10 procent was. Omdat dit voor hen te duur was, besloot het stel om te adopteren.

Toen het koppel een akkoord had bereikt met een zwangere vrouw om haar kind te adopteren, ging Sarah met haar mee naar de gynaecoloog voor een echo. Daar bleek dat er een drieling opkomst was. Sarah en Andy vonden dit fantastisch, want zo hadden ze met één adoptie direct een compleet gezin.

3 meisjes en 2 jongens

9 maanden geleden werden Joel, Hannah en Elizabeth geboren. De drieling was prematuur, maar ondanks dat wel gezondheid. Op het moment dat de baby’s nog in de couveuse lagen deed het koppel een bijzonder ontdekking. Sarah was op natuurlijke wijze toch in verwachting geraakt.

Sarah Andy babys
Tijdens de eerste echo werden de kersverse ouders nogmaals getrakteerd op een verrassing. Op het scherm waren niet 1 maar 2 baby’s te zien. “We waren heel erg blij. Of we een beetje in paniek waren? Natuurlijk, maar we waren wel enorm gelukkig,” laat Andy weten aan de Tulsa World.

Toen de drieling ruim 7 maanden oud was, werd de tweeling Abigail en Andrew geboren. De baby’s zijn nu 8 weken oud. Volgens Andy hebben ze de tweeling te danken aan de adoptie van de drieling. “Door de succesvolle adoptie is er bij Sarah misschien zoveel stress van haar schouders gevallen dat ze toch zwanger kon raken,” aldus de trotse vader.

300 luiers per week

Met 3 dochters en 2 zonen komt het koppel weinig toe aan slapen, maar gelukkig krijgen ze veel hulp van familie. Daarnaast gebruiken 5 baby’s natuurlijk ook een heleboel luiers. Per dag gebruiken de kleintjes samen 40 of 50 stuks en wekelijks zo’n 300 exemplaren. Gelukkig zijn alle luiers tot nu toe wel geschonken.

Foto’s via Facebook