Top
  >  Relatie   >  Stoppen met ruzie maken in je relatie


Ruzies komen in de beste relaties voor en dat is hellemaal niet erg, maar ze moeten natuurlijk niet te lang duren. Daarom staat hieronder hoe je stopt met ruzie maken in een relatie.

Soms is het heerlijk om te schreeuwen en te vloeken en daarna boos weg te lopen, maar je moet het natuurlijk wel weer goed maken. Dat kan heel moeilijk zijn en daarom vind je hieronder een aantal tips hoe je makkelijk kun stoppen met ruzie maken in een relatie. Houd er overigens wel rekening mee dat je een beetje zelfbeheersing hiervoor nodig hebt.

Voorkomen

Ruzies die er niet zijn hoef je ook niet op te lossen! Als je al lang een relatie hebt, weet je uiteindelijk waar je partner wel en niet tegen kan. Je voelt van te voren wanneer hij echt boos wordt en je kunt dit soort momenten dus ook voorkomen. Bied je excuses aan als je echt te ver bent gegaan.

Luisteren

Eén van de grootste ergernissen tijdens een ruzie is dat de ander niet naar je luistert. Als je ruzie hebt, luister je het liefst hellemaal niet naar wat de ander te zeggen heeft, maar doe het toch. Vaak ontstaan ruzies omdat je elkaar niet begrijpt. Dit kun je alleen maar oplossen door naar elkaar te luisteren.

Schreeuwen

Schreeuwen voelt op het moment vaak heel erg goed, maar later krijg je er meestal spijt van. Je roept dingen die je niet zo bedoelt of beter voor jezelf had kunnen houden. Daarbij maak je je partner alleen maar bozer. Hoe moeilijk het ook is, leer jezelf aan om je in te houden tijdens een ruzie.

Weglopen

Soms kan weglopen heel goed zijn om zo even af te koelen. Het probleem is dat veel vrouwen halverwege de ruzie weglopen en dat is hellemaal fout. Als je een ruzie voelt aankomen, kun je beste weglopen om af te koelen. Houd er rekening mee dat je tegen de ander zegt dat je weggaat een waarom. Als je tot jezelf bent gekomen kun je het uitpraten. Weglopen in een ruzie maakt mensen alleen maar bozer.

Excuses

Sorry zeggen is het moeilijkste van alles, maar het is de beste manier om een ruzie op te lossen. Let op de toon waarop je het zegt en zorg dat je het meent. Het beste is om allebei sorry te zeggen. Want bij een ruzie hebben jullie altijd beide schuld.

Foto via Alivemag