Top
  >  Relatie   >  Teveel keuze aan mannen maakt vrouwen besluiteloos


Veel vrouwen zouden graag uit een hele lijst met potentiële partners willen kiezen, maar de vrouwen die deze mogelijkheid hebben weten niet voor wie ze moeten gaan. Veel keuze leidt namelijk tot besluiteloosheid.

Onderzoekers van de Schotse Universiteit van Edinburgh keken hoeveel afspraakjes er werden gemaakt na een avondje speeddaten. Aan het onderzoek deden 1.870 mannen en 1.868 vrouwen mee, die bij de één van de 84 onderzochte evenementen aanwezig waren. Alle datende deelnemers waren tussen de 34 en 36 jaar oud.

De snelle dates waren van korte duur, want na een paar minuten wisselden de gesprekspartners elkaar af. Binnen twee dagen moesten de mannen en vrouwen laten weten met wie ze op dat zouden willen. Uit het onderzoek is gebleken dat uit hoe meer partners in spe de deelnemers konden kiezen, hoe kleiner de kans was dat ze met iemand op een vervolg date zouden gaan.

Van het grote aantal keuzes raakten de deelnemers in de war en wisten ze niet meer wie ze moesten kiezen. Gevolg is dus dat ze met niemand naar huis gingen. Voor de deelnemers is de keuze nog lastiger als de mogelijke partners qua innerlijk en uiterlijk veel van elkaar verschillen. Kortom, teveel keuze leidt tot helemaal geen keuze!