Top
  >  Relatie   >  Dit is het tijdstip waarop mannen het beste naar hun vrouw luisteren

mannen naar vrouw luisteren
Als vrouw is het vaak een lastige taak om ervoor te zorgen dat manlief naar je luistert. Maar er gloort hoop aan de horizon. Onderzoekers hebben namelijk het tijdstip waarop mannen het beste naar hun vrouw luisteren achterhaald.

Uit een Britse enquête, waaraan 1.000 mensen meededen, is gebleken dat mannen het beste luisteren naar hun vrouw om 20.15 uur. Vlak na het avondeten heeft hun voorkeur, maar de meesten kunnen ook een goed gesprek aan tafel waarderen. Vrouwen daarentegen voeren belangrijke conversaties het liefst om 8.20 uur. Op dat tijdstip is de kans alleen heel groot dat de informatie niet blijft hangen bij hun wederhelft.

Als je partner onder de douche staat, moet je hem vooral met rust laten. De meeste mannen haten het om op dat moment gestoord te worden. Daarnaast kun je er ook zeker van zijn dat hij jou niet hoort als hij tv zit te kijken of aan het gamen is. Slechts 1 procent van de mannen hoort dan wat je zegt. Verder moet je hem ook tijdens het voetbal niet lastig vallen. 92 procent van de echtgenoten luistert dan niet en vergeet direct wat hem verteld wordt.

Mannen doen klusjes sneller als er familie is

Wil je graag dat manlief het gras maait, het vuilnis buiten zet of iets anders doet in huis? Nodig dan de schoonfamilie uit. Ruim 20 procent van de mannen geeft toe dat ze sneller ingaan op de vragen van hun vrouw als er familieleden in de buurt zijn.

Foto: Zenjazzygeek