Top
  >  Relatie   >  Tips voor na de scheiding


Je bent net gescheiden, alle juridische zaken zijn geregeld, alleen zul je nog moeten wennen aan het idee om weer single te zijn. Vrouwblog helpt je met tips voor na de scheiding, om zo de draad weer op te pakken.

De periode na een echtscheiding is voor veel vrouwen heel erg moeilijk. Het is dan nog ingewikkelder om de draad weer op te pakken. De onderstaande kunnen je helpen om de periode na een scheiding door te komen.

Afleiding

Plan jouw agenda lekker vol en zorg dat je genoeg afleiding hebt. Als jij het druk hebt, betekent het dat je minder bezig bent met verdrietig zijn. Je kunt bijvoorbeeld je huis gaan verven, de kinderen mee op stap nemen of leuke dingen doen met je vriendinnen. Die treurmuziek kun je ook wel uitzetten, want dat schiet ook niet op.

Stop hopen

Je kunt wel blijven hopen dat je ex-man bij je terug komt, maar dat heeft geen zin. Want zo geef je jezelf alleen maar onterechte hoop. Het is over en daar heb jij je bij neer te leggen. Stop dus met hopen en richt je op de leuke dingen in het leven.

Uiterlijk

Door te werken aan jouw uiterlijk, ga je jezelf beter voelen en werk je aan je zelfvertrouwen. Je kunt dus geoorloofd naar de kapper, nieuwe schoenen kopen of make-up aanschaffen. Jouw ex-man hoeft echt niet de enige te zijn voor wie je mooi mag zijn.

Wees volwassen

Lelijke dingen over je ex-man zeggen kan een lekker gevoel geven, maar probeer toch de eer aan jezelf te houden. Als je hem chanteert en manipuleert is de kans aanwezig dat hij weliswaar terugkomt, maar uiteindelijk zal dit leiden tot veel meer haat en nijd en strandt de relatie toch.

Dagelijks ritme

Ook zelfmedelijden kan soms veel voldoening geven, maar het zorgt ervoor dat jij in die verdrietige sleur blijft hangen. Probeer er niet aan te denken wat je had kunnen doen om de relatie goed te houden, want zo is de situatie nou eenmaal niet. Blijf uit de buurt van de dingen die jou aan hem herinneren en probeer het dagelijks ritme weer over te nemen.