Top
  >  Relatie   >  3 tips voor een gelukkige relatie


Ondanks dat je van elkaar houdt kan een relatie soms best hard werken zijn. Daarom vind je hier 3 simpele tips die bijdragen aan een gelukkige relatie.

Wanneer je al jaren samen bent kan een relatie soms veranderen in een sleur of beschouw je jouw partner als een vanzelfsprekend onderdeel van je leven. Toch is het belangrijk om elkaar, ook als je al vele jaren samen bent, los van elkaar te zien. Deze 3 tips helpen je jouw relatie gelukkig te houden.

Tijd

Een van de belangrijkste regels binnen een relatie is tijd voor elkaar maken. Waak ervoor dat jullie niet langs elkaar heen leven of ’s avonds allebei uitgeteld naast elkaar op de bank hangen van een drukke dag, zonder deze met elkaar te bespreken. Door te investeren in quality time met elkaar, investeer je in een betere relatie.

Ontdekken

Toen jullie elkaar net leerden kunnen ontdekten je constant nieuwe dingen van elkaar. Je leert elkaars goede eigenschappen, en minder goede, kennen. Ook kom je erachter waar de ander blij van wordt of misschien juist niet. Wanneer je al vele jaren samen zijn kun je misschien soms het idee hebben dat je elkaar door een door kent en er niks meer te ontdekken is.

Een gouden tip binnen voor een gelukkige relatie is dan ook dat je elkaar opnieuw probeert te leren kennen. Iets wat jou partner in het begin van jullie relatie belangrijk vond kan in der loop van de jaren veranderd zijn. Probeer elkaar daarom opnieuw te ontdekken.

Verdiepen

Als je lang samen bent kun je elkaar als vanzelfsprekend zien en je meer richten op de kinderen en jullie carrières dan op jullie relatie. Probeer jullie relatie niet als vanzelfsprekend te zien door deze te verdiepen. Neem zo af en toe tijd voor een goed gesprek en praat over jullie dromen, wensen, verlangens en de toekomst. Luister en neem de tijd voor elkaar, om dit gesprek op gang te brengen kun je elkaar een aantal vragen stellen zoals:

  • Waarom zijn wij bij elkaar
  • Hoe zie je onze relatie over 5 jaar?
  • Wat vind je het mooist aan onze relatie?
  • Wat vind jij mijn beste eigenschap en met welke ben je wat minder blij?
  • Wat kunnen we er samen aan doen om onze relatie nog leuker te maken?
  • Wat wil jij in de toekomst nog graag samen met mij doen?

Een ander idee om je relatie te verdiepen is om eens in de zoveel tijd samen een relatie check-up in te lassen.